AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Anadolu'nun zengin lezzetlerinden biri olan iç pilav başlı başına sofranın gözbebeğidir. İçerisine et parçacıkları ekleyerek ana yemek olarak kullanacağınız iç pilav, Anadolu köy kadınlarının yokluktan çıkardıkları bir zenginliktir.
Çeşitli baharatlar ve kuruyemişlerin eklendiği iç pilav hem mideyi hem de gözleri doyurur. Kalabalık misafirleri ağrılarken ya da 5 çaylarında servis edilebilir. İç pilav yapımının püf noktalarından seçmeniz gereken en lezzet katacak baharatlara kadar sizler için bir araya getirdiğimiz bir tarifimiz var. Çalışan kadınların bile kolaylıkla evlerinde yapacakları etli iç pilav ayrıca tam bir vitamin deposudur.
MALZEMELER;
1 adet orta boy kuru soğan
20 gram çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru kuş üzümü
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Bir su bardağı pirinç
1/5 su bardağı kaynar su
250 gram kuşbaşı kesim dana et
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
YAPILIŞI;
Ocağınızı kısık ateşte açın.
Pirinçleri 20 dakika suda bekletin.
Ocağa koyduğunuz tencerenin içine önce tereyağı ekleyin.
Akabinde soğanı, maydanozu ve dereotunu küp küp kesip içine atıp karıştırın.
Ilık suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve çam fıstığını da ekleyin.
Bir tavada ise zeytinyağını koyup dama etinizi pişirin.
Pilav ve eti aynı tencerede pişirmek pirincin rengini koyultur.
Pirinci süsüp karışım yaptığınız tencereye ekleyin.
Suyu eklemeden baharatları ekleyin.
Karıştırıp sonra suyu ekleyin.
Etin altını kapatıp pirincin üzerine ekleyip sadece bir kez karıştırın.
Akabinde tencerenin ağzını kapatıp suyu çekmesini bekleyin.
Kısık ateşte pişirin.
Pişen etli pilav içini tabağınıza alın.
Afiyet şifa olsun...