Zengin bir sofranın ikilisi! Kuzu kaburga ve firik bulguru nasıl yapılır?

Akşam sofralarını zengin gösterecek kuzu kaburga ve firik bulguruyla en ağır misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Yapımları oldukça basittir. Ancak pişme süresi yaklaşık 1 saatinizi alır. Anadolu usulü olan bu iki lezzeti sizler için derledik. Peki kuzu kaburga ve firik bulguru nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kuzunun en sevilen yeri olan kaburga ve firik bulgurundan yapılan enfes bir sofrayı sizler için en basit haliyle derledik. Anadolu mutfaklarında sürekli olarak pişen bu iki lezzeti en sevdiğiniz misafirlerinizle paylaşabilirsiniz. İsimleri ağır gibi gelse de yapımları oldukça basit olan bu iki lezzet ortalama 1 saatinizi alır. Kuzu kaburga pişirmesi zor gibi gelir ancak aslında çok kolaydır.

KUZU KABURGA VE FİRİK BULGURU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kilo kuzu kaburga

2 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Yarım adet rendelenmiş soğan

Tuz, karabiber ve toz biber

200 gram firik bulguru

50 gram maş fasulye

Dereotu ve maydanoz

20 gram tereyağı

10 gram kuş üzümü

YAPILIŞI

Derin bir kasenin içinde yoğurdu zeytinyağıyla beraber karıştırın.

Ardından soğan, sarımsak, baharatlar ve soğanı eğleyip bir kere blendırdan geçirin.

Kuzu kaburgayı parçalara ayırın ve bu karışımın içine koyup marine edin.

Üzerini streçleyip yarım saat dolapta bekletin.

O sırada bir tavada tereyağını eritin. Üzerine dereotu ve maydanozu kesip atın.

Ardından kuş üzümü ve maş fasulyeyi koyun. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine firik bulguru atıp biraz tuz toz biber karabiber ve fesleğen dökün. Üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

O sırada derin bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Kaburgaları üzerine koyun. Fanı olan bir fırın olması lazım 350 derece de fırına koyun.

Bulgur ortalama 30 dakika sonra kaburga ise 1 saat sonra pişer.

Bir tepsiye firik bulgurunu dökün. Onun da üzerine kaburgaları yerleştirin.

Afiyet şifa olsun...

Kış aylarının D vitamini deposu! Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Soğuk günlerin en sevilen lezzeti! Anne usulü kurutulmuş sebzelerden yapılan türlü yemeği tarifi