Zencefili o baharatlarla tüketin! Resmen grip için ilaç oluyor

Kış aylarına girerken grip ve virüslerle mücadele edenler zencefilin eşsiz gücünden faydalanmak istiyor. Baharatlar arasında enfeksiyonlara karşı mücadele eden zencefil bazı baharatlarla bir araya geldiğinde grip virüsünü öldürüyor. İşte kış virüslerini yok eden baharatlı ilaç tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Sonbahar ve kış aylarında grip virüsleri kaçınılmaz oluyor. Birçok insan bu dönemde baharatlı ve özellikle zencefilli ilaçlar hazırlıyor. Peki, zencefili başka baharatlarla kullanmayı hiç denediniz mi?

ŞİFALI BAHARATLARI BİRLİKTE KULLANIN

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, gribe ve nezleye karşı şunları söyledi:

"Şifalı bitkileri tek tek kullanmaktansa ikili üçlü karışımlar halinde tüketmemiz çok daha güçlü bir etki yaratacaktır. Örneğin bal, karabiber, zencefil ve zerdeçal karışımı bu bitkilerin tek tek kullanımından daha etkili bir sonuç verir ve tam bir virüs savardır. Ayrıca kekik çayı ve zeytin yaprağı çayının beraber kullanılması da koronavirüs ve grip virüsüne karşı çok daha etkili sonuç verecektir."

GRİP VİRÜSLERİNİ YOK EDEN 2 TARİF

TARİF1

100 gr bal, 20 gr zerdeçal, 20 gr toz zencefil ve 5 gr karabiber. Bu karışımı dilediğimiz miktarda ılık süt ile karıştırarak tüketebiliriz.

TARİF 2

4 yemek kaşığı yeşil çay içine bir adet kakule, 2 adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın. Kaynamış 4 bardaklık sıcak su içine bu karışımı ekleyerek virüslere karşı etkili, bağışıklığımızı güçlendiren bir çay demlemiş oluruz. Bu karışımı dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.

Bomba iddia... Dilan Polat'ın kara kutusu Şule gözaltına alındı

Kasım ayı burcu Akrep gümbür gümbür! İşte Akrep burcu erkeğinin özellikleri