Çocukların zeka seviyesini artıran o balık! D vitamini etkisiyle beyni güçlendiriyor

D vitamini beynin işlevselliğini artıran güçlü bir yapıdır. Çocuklarında zekasını etkileyen ve gelişimize katlı sağlayan en güçlü D vitamini palamut balığında saklıdır. Tezgahlardaki yerini alan palamut balığı hakkında merak edilenler haberimizin detayında yer alıyor. Peki palamut balığının faydaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Omega-3 yağ asidi çocukların zeka gelişimini destekler. Bu yüzden balık türleri 4 yaşından itibaren beslenme listesine eklenmeli. Sonbaharın ilk ayıyla beraber tezgahlarda yerini alan balık türlerinden en faydalısı palamuttur. Palamut D vitamini etkisine sahip güçlü bir balıktır.

D VİTAMİNİ ETKİSİYLE BEYNİ GÜÇLENDİRİYOR!

Uzmanlar tarafında da şiddetle tavsiye edilen palamut balığı çocukluk yaşlardan itibaren tüketildiğinde beyne giden sinir hücrelerini güçlendirdiği tespit edilmiştir. Sadece beyin değil aynı zamanda çocuklarda vücut gelişimini destekleyen palamut balığı kış aylarında alınması imkansız olan D vitaminini de sağlar. Vücudun yüzde 60 D vitaminini karşılar. Beynin işlevselliğini artırarak sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.

PALAMUT BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

İçeriği kalsiyum sayesinde kemik ve kasları güçlendirerek gelişimlerini hızlandırır.

Diş minesi içinde kalsiyum gereklidir. Diş kaybını önlemek özellikle çocuk yaşta oluşan dişlerin güçlenmesini sağlar.

Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan etkili madde potasyumdur. Palamut balığı da bu mineral açısından oldukça zengindir.

Palamut balığı aynı zamanda göz içindeki görme yetisini sağlayan sarı noktayı güçlendirir. Bu sayede ileri yaşlarda görülme ihtimali olan göz hastalıklarını engeller.

En ilgi çekici faydası ise beyin içindir. Beyin sağlığında etkili olan omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan palamut balığı, haftada en az iki defa tüketilmelidir.

Dış etkenlerden kaynaklı hücrelerde hızla deformasyon yaşanır. Palamut balığı bu durumu ortadan kaldıran güçlü bir besindir. Düzenli tüketildiği taktirde kanser riskini ortadan kaldırıyor.

Bu yiyecek çocukların kemik ve kas hücrelerini güçlendiriyor! Bir kaşığı tam bir vitamin deposu