Resimdeki kelebeği bin kişiden 50'si buluyor! Zekayı zorlayan kişilik testi

Beyninizi serbest bırakın ve sadece resme odaklanın. Detayları seven biriyseniz bu bulmacayı çözmeniz sadece 10 saniyenizi alır. Kamufle edilmiş bu kelebeği görenler gözlem yeteneği gelişmiş ve pratik zekaya sahip insanlar. Bulamayanların karakter çözümlemesi ise haberimizde. İşte zekayı zorlayan bulmaca...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Beyni zorlayan zeka bulmacaları sevilerek çözülüyor. Bu bulmacalar kişinin gözlem, analiz gücünü geliştiriyor. Tek yapmanız gereken beyninizi tamamıyla resme odaklamak.

ZEKAYI ZORLAYAN BULMACA

İçinizdeki dedektifi özgür bırakın ve gözlem becerilerinizi kullanın. Beyni zorlayan bulmacalar insana heyecan veren bir yolculuğa çıkarır. Gözlem becerilerinizi test etmek için titizlikle hazırlanmış, bir resme kamufle edilmiş gizli bir kelebek yerleştirdik. Bu kelebeği 10 saniyede bulabilir misiniz? Bu kelebeği bin kişiden sadece 50'si bulabiliyor.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre nüfusun çok az bir kısmı kelebeği bulmak için gerekli görsel kapasiteye sahip. İşe büyük resme bakarak başlayın. Çiçeklerin içindeki şekil ve desenlerdeki farklılıklara odaklanın.

Kelebeğin varlığıyla bozulabilecek simetrileri veya desenleri arayın. Daha sistematik gözlem için görüntüyü birkaç bölüme bölerek görsel tarama yöntemini kullanın.

Kelebeğin varlığını gösterebilecek renk tonlarına dikkat edin. İstenilen böcek çiçeklerin simetrisini bozacak bir pozisyon alabilir.

Olası alanlara daha yakından bakmak için gerekirse yakınlaştırmayı kullanın. Çiçeklerin benzerliğinden cesaretiniz kırılmasın, anormallikleri arayın.

Görme yorgunluğunu önlemek için düzenli molalar verin. Kalıcı olun ve resme farklı açılardan bakın.

KELEBEĞİ BULANLAR

Sizden çok iyi bir dedektif olur. Muhteşem bir gözlem ve detay gözünüz var. Pratik zekalısınız. Gördüğünü çabuk anlayan ve hızlı çalışan bir beyniniz var.

KELEBEĞİ BULAMAYANLAR

Sizin kelebeği bulamamanız aslında zekanızla ilgili değil. Tamamen karakterinizle ilgili. Siz her şeye çabuk karar veren, gereksiz düşüncelerle kendini yormayan ve sonuç odaklı bir insansınız. Sonuca çok odaklandığınız için detayları kaçırıyorsunuz. Bu bazen size avantaj sağlayabilir bazen de dezavantaj olabilir.

Kişilik testi zekanızın önündeki engeli söylüyor! Resimde ilk hangi hayvanı gördün zebra mı at mı?