Zekâyı zehir gibi yapıyor! Bu 3 mucizevi meyveyi çocuk, yetişkin mutlaka tüketin

Zekâyı güçlendiren meyveler hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli. Peki, hangi meyveler zekâ ve hafıza için tüketilmeli? Araştırmalar antioksidan ve antienflamatuar etkileri olan zengin fitokimyasallar içeren meyvelerin hafızayı güçlendirdiğini söylüyor. İşte zekâyı zehir gibi çalıştıran 3 muhteşem meyve…

Zekâyı zehir gibi çalıştıran meyvelerin faydalarını bir araya getirdik. Üzüm, ahududu ve yaban mersini zekâyı çalıştırdığı gibi hafızayı da güçlendiriyor.

Araştırmacılar, hayvan çalışmalarında yaban mersini, antosiyaninlerde bulunan polifenollerin, hafıza ile ilişkili beyin merkezlerinde sinyalleşmeyi arttırdığını ve ayrıca beynin glikozdan kurtulma şeklini iyileştirdiğini söylüyor.

Resveratrol, üzüm, ahududu ve yaban mersini gibi mor ve kırmızı meyvelerin kabuğunda doğal olarak bulunan bir antioksidandır. Resveratrol takviyeleri almanın, beynin hafızayla ilişkili önemli bir parçası olan hipokampusun bozulmasını önleyebileceği öne sürülmüştür. Hayvan çalışmaları ayrıca resveratrolün hafızayı ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebileceğini göstermiştir. Buradan yola çıkarak bu tedavi yaşlandıkça yaşadığınız beyin fonksiyonlarındaki düşüşü yavaşlatabilir.

Gülben Ergen, "Her gün mutlaka yaparım" diye duyurdu! İşte güzellik sırrı

Dermatologların önerdiği güneş kremi! Sakın dışarı çıkmadan sürmeyin çünkü...