Zekayı artıran kahvaltılık! Tam bir demir deposu

Unutkanlığı önleyen, zekayı artıran kahvaltılık arıyorsanız sofrada tahine yer açın. Susamın ezilmesiyle yapılan tahin iyi bir Omega-3 kaynağıdır. Ayrıca pekmezle karıştırılmazsa diyabetliler de tüketebilir. Zekayı artıran tahini kahvaltıda tüketmek için birçok neden sıraladık. İşte tahinin sırrı…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Vitaminlerle dolu tahini favori kahvaltılık yapmanız için birçok neden var. Bunlardan en önemlisi de zeka. Zira günümüzün en önemli sorunu unutkanlık ve kafa karışıklığı. Bununla baş etmek için uzmanlar kahvaltıda Omega-3 deposu ürünleri öneriyor. Bunlardan biri de susamın ezilmesiyle yapılan, glutatyon deposu tahin. Sağlıklı bir yaşam için pekmezsiz tahin tüketin. Diyabetliler de bu besini kahvaltıda deneyebilir.

TAHİNİN FAYDALARI

Kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, omega-3, selenyum ve E vitamini açısından zengindir. Demir eksikliğini azaltır

Kan şekerini düşürür

Diyabet hastaları için faydalıdır (Pekmezle karıştırılmazsa.)

Tahin bir glutatyon deposudur

Tahin, doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağlar kalp sağlığını destekleyebilir, kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp-damar hastalıklarının riskini azaltabilir.

Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde tahin, kemik sağlığı için faydalıdır. Özellikle süt ve süt ürünleri tüketmeyenler için iyi bir kalsiyum kaynağıdır.

Tahin enerji verir ve tokluk hissi sağlar.

İçeriğindeki çeşitli vitaminler ve mineraller bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.

Tahin, antioksidan özellik gösteren maddeler içerir. Antioksidanlar vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir ve hücresel hasarı önleyebilir.

Tahin, sağlıklı yağlar içerir ve cilt sağlığını destekleyebilir. Özellikle E vitamini bakımından zengin olması cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olabilir.

TAHİNLE İLGİLİ UYARI!

Tahin bazı kişilere alerji yapabilir. Bu yüzden çocuklarda ve herhangi bir hastalığı olan yetişkinlerde tüketim miktarına dikkat edilmelidir.