Zeka geliştirilebilir. Özellikle sağlık deposu besinler beyin sağlığını koruma altına alıyor. İşte çocukların zeka gelişimini destekleyen o besinler...
ZEKÂYI ARTTIRMAK MÜMKÜN
Okul başarısını artırmada ve zeka gelişiminde sağlıklı beslenmenin ne derece önemli olduğunu öğrendik. Odaklanma ve güçlü hafıza yeteneklerini geliştiren, sinir sistemini güçlendiren, beyin gelişimine yardımcı olan besinler çocukların sinir sistemini güçlendirmekte ve düşünme yetilerini geliştirmektedir.
Eğitim döneminde çocukların günlük beslenme rutinine mutlaka zekâ geliştiren ve zihin açan besinler eklenmesi gerekmektedir. Uzmanlar çocukların günde 3-4 porsiyon meyve-sebze yemelerini tavsiye etmektedir.
Gelin hep birlikte çocuklarımızın zeka gelişimine katkı sağlayacak meyveleri tanıyalım.
Yaban mersini: Yaban mersini, sağlıklı beslenme konusunda son yıllarda popüler hale gelmiş bir meyvedir.
Beyin fonksiyonunu destekler.
Düzensiz beslenme, stres ve yorgunluk gibi etkenlerin neden olduğu oksidatif adı verilen stres türü, hafızanın işlevlerini son derece olumsuz etkiler. Yaban mersini buna karşı kalkan oluşturur.
Yaban mersinini düzenli tüketildiğinde beyin hücrelerinin sağlıklı şekilde çalışmasına etki eder.
Vücudu rahatlatır ve dikkat dağınıklığını önler.
Kuru üzüm: Demir deposu olan kuru üzüm çocuklarda zihin açan bir meyvedir. Kuru üzümün içerisinde bulunan demir, çocukların bilişsel performansını olumlu etkiler ve başarı oranını artırır.
Çilek: Bazı çalışmalar çilek özlerinin hafızayı iyileştirdiğini göstermiştir. Çilek, içeriğinde barındırdığı fisetin adlı madde sayesinde zihnin daha verimli çalışmasını sağlamaktadır.
C vitamini açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle çocukların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Ancak çocuklarda çilek tüketimi alerjen ihtimali yüksek olduğu için 1 yaş ve üzerinin beklenmesi tavsiye edilir.
Çilek hem zihni açar hem de zeka gelişimine katkı sağlar.
Muz: Muz bir potasyum kaynağıdır ve zeka gelişimi için düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. Öğrenme yeteneklerinin güçlendirilmesi, konsantrasyon gücünün korunması açısından muz tüketimi önemlidir.
Çocukların gelişme çağındaki etkilerinin yanında gebelik döneminde de anne adayının tükettiği muz sayesinde bebeğin beyin gelişimi desteklenir.