Zeka ve hafıza için şart! Beynin Omega-3 karnesi

Beynin tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için Omega-3 şarttır. İnsanın doğumundan ölümüne kadar zekanın gücünü, hafızanın keskinliğini etkileyen Omega-3'ü bazı besinlerden alabiliriz. Eğer çocuğun okuldaki başarısı düşükse beslenmesinde yeterince Omega-3 olmamasından kaynaklanabilir. Yetişkinlerde ise bu durum bunamadan ve unutkanlıktan anlaşılabilir. İşte zeka ve hafıza için beynin Omega-3 karnesi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Omega-3 beynin düzgün çalışmasını sağlayan en önemli yağ asididir. Zekayı ve hafızayı doğrudan etkileyen Omega-3 vücut tarafından üretilmediği için besinler yoluyla alınıyor. Bu yüzden hem çocukların hem de yetişkinlerin beyin için Omega-3 içeren besinleri alması çok önemli. Zeka ve hafıza için beynin Omega-3 karnesini hazırladık. Omega-3'ün faydalarından etkisine kadar tüm detaylar haberimizde.

BEYNİN OMEGA-3 KARNESİ

Omega-3 çocukların ve yetişkinlerin zekası için çok önemli olmasına rağmen günümüzde çocukların beslenme rutini beyin fonksiyonları için son derece önemli olan bu değerli yağ asidi açısından son derece fakir. Omega-3 için hem çocukların hem de yetişkinlerin beslenme listesine uskumru, sardalye, palamut, somon gibi yağlı deniz balıkları eklenmelidir.

Çocukların başarısı için okula giderken yanına kavrulmamış, tuzsuz badem, fındık ya da ceviz koyabilirsiniz. Hatta diyetini omega-3 takviyesiyle destekleyin.

OMEGA-3'ÜN FAYDALARI

Bir araştırma için yaşları 8 ile 10 arasında değişen çocuklar iki gruba ayrılmış. Birinci gruba Omega-3 takviyesi, verilirken, ikinci gruba plasebo verilmilmiş. İki ay sonra çocuklar video oyunları oynarken yapılan taramalarda ilk grubun beynin hafıza ve görsel verileri işleme yeteneğinden sorumlu olan bölümlerinde yüzde 47'lik artış olduğu gözlenmiş. İkinci grupta ise dikkat gerektiren bir eylem sırasında aynı merkezlerde yüzde 11'lik bir azalma olduğu saptanmış. Dolayısıyla Omega-3'ün faydaları önemli.

Omega-3 değerleri arttıkça kilo alma riski azalır.

Egzersize, spora destek olur.

Omega-3 yağ asitleri depresyondan korur

Kanser riskini azaltır

Kalp ve damarlar için faydalıdır