Zeka testi: Yavru kedi nerede? Tavşanları inceleyen 451 kişiden 21'i 7 saniyede başarılı oldu

Zeka sınırlarını zorlayabilen optik illüzyon testleri, Türkiye'de ve dünyada birçok insanın dikkatini çekiyor. Yavru kedi ve tavşan görseline göre ortaya çıkartılan bu test de birçok insanın gündeminde yer alıyor. Çünkü tavşan görsellerinin içindeki yavru kedinin 7 saniyede tespit edilmesi hem odaklanma hem de zeka gerektirebiliyor. İşte optik illüzyon testi ile ilgili detaylar…

Optik illüzyon testleri eğlenceli olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından çözülüyor. Bunun yanı sıra hem odaklanma hem de üstün zeka seviyesi gerektirebiliyor. Çünkü optik illüzyon testlerindeki gizli görsellerin kısa sürelerde tespit edilmesi, neredeyse imkansız gibi görülebiliyor.

Yavru kedi ve tavşan görseline göre oluşturulan bu optik illüzyon testi de Türkiye'deki birçok insanın dikkatini çekti. Zira tavşan görsellerinin optik illüzyon testinde çoğunlukta olması, gizli yavru kedinin bulunmasını neredeyse imkansızlaştırabiliyor. Bunun sonucunda ise, yalnızca yüksek dikkat ve üstün zeka seviyesine sahip insanların bu testte 7 saniyede başarılı olabilecekleri öne sürülüyor.

Serçe parmak şekline göre güvenilir misin lider mi?

ZEKA TESTİ: 451 KİŞİDEN 21'İ 7 SANİYEDE BAŞARILI OLDU

Zeka ve üstün dikkat becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde birçok tavşan bulunuyor. Testte beklenen ise, çoğunluktaki tavşan görsellerinin arasında yer alan gizli yavru kedi görselinin 7 saniyede fark edilmesi. Ancak bulunması gereken görselin ustalıkla gizlenmiş olması ve tavşanların çoğunlukta olması, yüksek zeka seviyesi gerektirebiliyor.

Optik illüzyon testi, Türkiye'de toplam 451 kişiye uygulandı. Fakat 451 kişiden sadece 21'i 7 saniyede başarılı oldu. Bunun sonuncunda ise sadece dikkatli değil, hem dikkat hem de üstün zeka seviyesine sahip insanların bu optik illüzyon testinde başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki, tavşanların arasındaki gizli yavru kediyi siz 7 saniyede bulabilir misiniz? İşte söz konusu test;

Yavru Kedi İpucu: Zeka ve yüksek dikkat becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde birçok insan ipucundan yardım alıyor. Eğer siz de gizli görseli bulamadıysanız, resmin orta alt kısmına daha dikkatli bakmalısınız.

Kepek sorunu olanlar dikkat! İbn-i Sina bu yöntemi asırlar önce önerdi

TAVŞANLARIN ARASINDAKİ YAVRU KEDİ GÖRSELİNİN YERİ

Tavşan ve yavru kedi görseline istinaden hazırlanan bu optik illüzyon testinde birçok insan başarılı olamamıştı. Eğer hem dikkat hem de zeka gerektirebilen bu testte siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte gizli yavru kedi görselinin bulunduğu yer;

Kirli ocak başlıklarını temizlemek meğer bu kadar kolaymış! Basit ve etkili yöntem