Zeka testi: Tavuk ve kurtların içindeki yavru kedi nerede? 881 kişi denedi 22'si bulabildi...

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi; kurt, tavuk ve yavru kedi görseline istinaden oluşturuldu. Optik illüzyon testinde beklenen kurt ve tavukların arasındaki yavru kedi görselinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte, bunu başarmak oldukça zorlayıcı olabiliyor. İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insan tarafından sevilerek çözülüyor. Çünkü söz konusu testleri çözmek dikkatin yanı sıra yüksek zeka seviyesi gerektirebiliyor. Bu nedenle kendini denemek isteyen birçok insan, optik illüzyon testlerini çözmeyi deniyor.

Kurt, tavuk ve yavru kedi görseline istinaden hazırlanan bu optik illüzyon testi de adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Çünkü testte kurt ve tavuk görselleri çoğunlukta yer alırken yavru kedi görselinden sadece bir tane bulunuyor. Üstelik o görsel de gizli. Optik illüzyon testinde beklenen ise, gizli görselin 10 saniyede bulunması. Ancak bu pek de kolay olmuyor.

ZEKA TESTİ: 881 KİŞİ DENEDİ 22'Sİ BULABİLDİ

Türkiye'de 881 kişinin çözmeyi denediği bu optik illüzyon testi, yüksek dikkat ve zeka seviyesi gerektirebiliyor. Zira bu testi çözmek için uğraşanlardan sadece 22'si 10 saniyede başarılı olabildi.

Optik illüzyon testinde tavuk ve kurt görsellerinin çoğunlukta olması, yavru kedi görselinin bulunmasını oldukça fazla zorlaştırıyor. Bunun yanı sıra bulunması gereken görselin gizli olması, tespit edilmesini neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

Peki birçok insanın başarılı olamadığı bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede hem tavuk hem de kurt görsellerinin içindeki yavru kediyi bulabilir misiniz? İşte zeka sınırlarını zorlayabilen o test;

Yavru Kedi İpucu: Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarılı olamamıştı. Çünkü hem kurt hem de tavuk görsellerinin çoğunlukta olması işleri zorlaştırıyordu. Bu nedenle hemen herkes ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer siz de başarılı olamadıysanız, resmin orta hafif alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

TAVUK VE KURTLARIN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİNİN YERİ

Dikkatin yanı sıra zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testinde hem tavuk hem de kurt görsellerinin çoğunlukta olması, yavru kedi görselinin bulunmasını zorlaştırıyordu. Nitekim pek çok insan bu testte başarılı olamadı.

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte siz de istenilen görseli bulamadıysanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte kurt ve tavukların arasındaki gizli yavru kedi görselinin bulunduğu yer;

Zeka testi: Tilkileri inceleyen 781 kişiden 27'si yavru kediyi 9 saniyede buldu!