Zeka testi! Resimdeki yılanı 1350 kişiden 50'si buluyor! Beyne meydan okuma testi

Herkesin dikkat gücü farklıdır. Fakat bu güç zeka testleriyle ya da kişilik testleriyle geliştirilebilir. Bu zeka testinde resimdeki yılanı 5 saniyede bulmanızı istiyoruz. Eğer detay odaklı biriyseniz bu testi hemen çözersiniz. Resimdeki yılanı 1350 kişiden 50'si buluyor. 50 kişilik gruptakiler genelde zekasına güvenen başarılı isimler. Peki, siz bulabildiniz mi?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Her şeyin anlık yaşandığı ve unutulmaya mahkum olduğu bir dünyada yaşarken dikkatli bakmak, ayrıntıları fark etmek neredeyse özel bir yetenek hâline geldi. Çünkü artık insanlar gözünün önündeki şeyi dahi görmüyor ve duymuyor. Bu yüzden zeka ve kişilik testlerine çok ihtiyacımız var. Çünkü bu zeka testleri gerçeğe derinlik veren önemli gerçekleri gözden kaçırmamamızı sağlar. Vizyon geliştirildiğinde entelektüel ve duygusal zenginleşme durumuna ulaşılmış olur. Peki, bu zeka testinde istenen ne?

Bir pencereden iki kişi baksa ikisi de farklı bir şey anlatır. Biri gökyüzünün güzelliğine odaklanırken diğeri şehrin karmaşıklığını görür. Bakış açısını değiştirmek benzersiz yanları keşfetmek demektir. Size özenli, benzersiz ve zor bir zeka testi hazırladık. Bu test algınızı ve dikkatinizi keskinleştirmenize olanak tanır.

ZEKA TESTİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Ağaç kütüklerinin bulunduğu bu görsel içerikli testte küçük bir yılan yer alıyor.

Ağacın her köşesi potansiyel bir ipucu olduğundan arama dikkatli bir gözlem gerektirir. Yılanın gizli siluetini görmek için kökleri dikkatlice inceleyin.

Desenleri analiz edin. Alışılmadık olmayan ve ağacın kökleri arasında yılanın dokusuyla eşleşebilecek olanları arayın.

TEST İÇİN İPUÇLARI

Sürüngen farklı bir renk tonunda ya da aynı tonlarda olabilir. O renk nüanslarını dikkatlice gözlemleyin.

Yılanın varlığını gösterebilecek dolambaçlı veya kavisli şekillere dikkat edin.

Sürüngen olabilecek ana hatlar için gölgeleri ve ışığın yönünü inceleyin. Belirli alanları yakınlaştırın ve görüntüde tekrar eden desenleri belirleyin; yılan orada gizlenmiş olabilir.

YILANI BULANLARIN KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Tebrik ederiz. Siz adeta keskin nişancı gibisiniz. Bu ünlü sürüngeni ancak keskin gözler bulabilir. Siz seçkinlerin bir parçasısınız. Gözlerinize iyi bakın. Onları iyi koruyun çünkü sizi zor zamanlarda kurtaracaklar.