Zeka testi: Pelikanların içindeki kartal nerede? Beşiktaşlılar bile 10 saniyede bulamadı

Beşiktaş taraftarlarını bile uğraştırabilen bu optik illüzyon testi, çoğunlukta bulunan pelikan ve bir gizli kartal görseline istinaden oluşturuldu. Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde beklenen, pelikanların içindeki kartal görselinin 10 saniyede bulunması. Ancak belirtilen sürede bulunması yüksek dikkat ve zeka becerisi gerektirebiliyor. Zira Beşiktaşlılar bile belirtilen sürede bulmakta zorlanabiliyor. İşte detaylar…

Zeka ve dikkat gerektirebilen optik illüzyon testleri pek çok insanın ilgi odağı haline gelebiliyor. Çünkü söz konusu testleri çözmek hem eğlendiriyor hem de insanların kendilerini denemelerine olanak sağlayabiliyor. Ayrıca pelikan ve gizli kartal görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de birçok insanın ilgisini çekiyor.

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, pelikanların içindeki gizli kartal görselinin 10 saniyede bulunması isteniyor. Ancak Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere bu testi çözmeye çalışan pek çok insan, gizli görselin yerini tespit edemedi. Zira pelikanların çoğunlukta olması ve gizli görselin bir tane olması, işleri oldukça fazla zorlaştırabiliyor.

ZEKA TESTİ: BEŞİKTAŞLILAR BİLE 10 SANİYEDE BULAMADI

Beşiktaş taraftarlarının bile çözerken başarısız olabildiği bu optik illüzyon testi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Nitekim bu optik illüzyon testi, Türkiye'de Beşiktaşlılar da dahil olmak üzere toplam 417 kişiye gösterildi. Ancak 10 saniyede sadece 41 kişi gizli görselin yerini tespit edebildi. Bu nedenle sadece yüksek dikkat ve zeka becerisine sahip insanların bu optik illüzyon testinde 10 saniyede başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere birçok insanın başarılı olamadığı bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o test;

Gizli Kartal İpucu: Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, Beşiktaş taraftarları bile pelikanların arasındaki gizli kartalı bulmakta zorlanıyordu. Eğer siz de bulamadıysanız, resmin sağ alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

PELİKANLARIN İÇİNDEKİ KARTAL GÖRSELİNİN YERİ

Kartal ve pelikan görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testinde, Beşiktaş taraftarlarının gizli kartal görselini daha kolay bulabilecekleri düşünülüyordu. Çünkü onlar için söz konusu gizli görselin farklı bir anlamı olduğu tahmin ediliyordu. Ancak dikkatin yanı sıra zeka gerektirebilen bu testte, Beşiktaş taraftarları bile pelikanların içindeki gizli görseli 10 saniyede bulamadı.

Eğer zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte, siz de başarılı olamadıysanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte pelikanların içindeki gizli kartal görselinin yeri;

Zeka testi: Tavukların içindeki yavru kedi nerede? Türkiye'de 512 kişi denedi 27'si bulabildi