Zeka testi: Kuş ve ayıların içindeki kedi nerede? Türkiye'de 317 kişi denedi 11'i başarılı oldu

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, Türkiye'deki birçok insan başarılı olamadı. Testte beklenen kuş ve ayıların içindeki kedinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak hem kuş hem de ayı görsellerinin fazla olması, kedinin bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor. Peki, zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde siz belirtilen sürede başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insanın gündeminde yer alıyor. Çünkü bu testleri çözmek sadece eğlenceli değil, dikkat ve zeka da gerektirebiliyor. Nitekim kedi, kuş ve ayı görseline istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testi de hem zeka hem de dikkat becerisi gerektirebiliyor.

ZEKA TESTİ: TÜRKİYE'DE 317 KİŞİ DENEDİ 11'İ BULDU

Zeka ve dikkat becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testi, Türkiye'de birçok insana gösterildi. Ancak bu testi çözmeyi deneyen pek çok insan başarılı olamadı. Çünkü kuş ve ayı görsellerinin çoğunlukta olması, kedi görselinin bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

Optik illüzyon testi, Türkiye'de toplam 317 kişiye gösterildi. Ancak testi çözmeyi deneyenlerden sadece 11'i kuş ve ayı görsellerinin içindeki kediyi 10 saniyede tespit etmekte başarılı olabildi. Bunun sonucunda ise, sadece yüksek zeka ve dikkat becerisine sahip insanların belirtilen sürede başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte, siz başarılı olabilir misiniz? İşte ayı, kuş ve kedi görseline istinaden hazırlanan o optik illüzyon testi;

Kedi İpucu: Türkiye'de bu optik illüzyon testini çözmeyi deneyen birçok insan başarılı olamamıştı. Çünkü ayı ve kuş görsellerinin fazla olması, hemen herkesi zorlayabiliyordu. Eğer siz de başarılı olamadıysanız, alt hafif sol tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

KUŞ VE AYILARIN İÇİNDEKİ KEDİNİN YERİ

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde; kuş ve ayı görsellerinin çoğunlukta olması, kedi görselinin küçük boyutta ve gizli olması, ayrıca tek olması 10 saniyede bulunmasını oldukça fazla zorlaştırabiliyordu.

Eğer zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, ayı ve kuşların içindeki gizli görseli siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte kedi görselinin bulunduğu yer;

Zeka testi: Civciv ve tavukların arasındaki yavru kedi nerede? 715 kişi denedi 42'si 10 saniyede buldu