Zeka testi: Köpeklerin içindeki yavru kedi nerede? 1457 kişi denedi sadece 43'ü bulabildi...

Zeka sınırlarını zorlayabilen testler, eğlenceli olmalarının yanı sıra yüksek dikkat becerisi gerektirebiliyor. Nitekim köpek ve yavru kedi görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de eğlenceli olmasının yanı sıra hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor. Zira köpeklerin içindeki gizli yavru kedi görselini 7 saniyede birçok insan bulamadı. İşte optik illüzyon testinin detayları…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insanın gündeminde yer alıyor. Çünkü söz konusu testleri çözmek zeka sınırlarını zorlamasının yanı sıra yüksek dikkat becerisi gerektirebiliyor. Bu nedenle eğlenceli de olabiliyor.

Köpek ve yavru kedi görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testini Türkiye'de onlarca kişi çözmeye çalıştı. Ancak köpeklerin çoğunlukta olması, yavru kedi görselinin gizli olması ve tek olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Nitekim yüksek dikkat becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarısız oldu.

ZEKA TESTİ: 1457 KİŞİ DENEDİ SADECE 43'Ü BULABİLDİ

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi, pek çok insan tarafından eğlenceli olarak görülüyor. Çünkü insanların kendilerini denemelerine olanak sağlayabiliyor.

Optik illüzyon testinde beklenen, çoğunlukta bulunan köpek görsellerinin arasındaki yavru kedi görselinin 7 saniye içinde tespit edilmesi. Fakat köpeklerin çoğunlukta olması, istenilen görselin bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor. Nitekim bu testi çözmeyi deneyen 1457 kişiden sadece 43'ü başarılı olabildi.

Peki birçok insanın çözerken başarısız olabildiği bu optik illüzyon testinde, köpeklerin arasındaki gizli yavru kedi görselini siz 7 saniyede bulabilir misiniz? İşte hem dikkat hem de zeka gerektirebilen o test;

Yavru Kedi İpucu: Zeka sınırlarını aşabilen bu optik illüzyon testinde, köpeklerin çoğunlukta olması gizli görselin tespit edilmesini zorlaştırabiliyordu. Bu nedenle pek çok insan ipucundan faydalanabiliyor. Eğer gizli görseli siz de bulamadıysanız, optik illüzyon testinin sağ orta tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

KÖPEKLERİN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİNİN YERİ

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, köpeklerin içindeki yavru kedi görselini bulmak neredeyse imkansız gibi görülüyordu. Çünkü pek çok insan bu testte başarısız oldu.

Eğer adeta zeka sınırlarını aşabilen bu testte siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte gizli yavru kedi görselinin bulunduğu yer;

Zeka testi: Kedilerin içindeki yavru aslan nerede? Türkiye'de 512 kişi denedi 17'si 9 saniyede buldu