Zeka testi: Köpek ve kedilerin arasındaki gizli tavuk nerede? 289 kişi denedi 21'i bulabildi...

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi; köpek, kedi ve tavuk görseline istinaden hazırlandı. Testte beklenen köpek ve kedi görsellerinin içindeki gizli tavuğun 7 saniyede bulunması. Ancak tavuk görselinin ustaca gizlenmesi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Peki siz bu optik illüzyon testinde zamanında başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testlerini çözmek birçok insan tarafından eğlenceli olarak görülüyor. Çünkü insanlar belirtilen sürelerde kendilerini deneyebiliyorlar. Ayrıca bazı optik illüzyon testleri dikkatin yanı sıra zeka gerektirebiliyor. Zira gizli görselin kısa sürede bulunması oldukça fazla zorlayıcı olabiliyor.

Kedi, tavuk ve köpek görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de yüksek dikkat becerisinin yanı sıra zeka gerektirebiliyor. Nitekim bu testi çözmeyi deneyen pek çok insan başarılı olamadı.

KÖPEK VE KEDİLERİN ARASINDAKİ GİZLİ TAVUK NEREDE?

Yüksek dikkat becerisinin yanı sıra zeka gerektirebilen bu test, Türkiye'de toplam 289 kişiye gösterildi. Ayrıca kendini deneyen 289 kişiden sadece 21'i hem köpek hem de kedi görselinin içindeki gizli tavuk görselini 7 saniyede tespit edebildi. Bu nedenle hem dikkat hem de zeka seviyesi yüksek insanların bu optik illüzyon testinde zamanında başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Optik illüzyon testinde köpek ve kedi görsellerinin çoğunlukta olması, tavuk görselinin bulunmasını zorlaştırıyordu. Bu nedenle pek çok insan başarısız olabiliyordu. Peki siz bu optik illüzyon testinde, köpek ve kedilerin arasındaki gizli görseli 7 saniyede bulabilir misiniz? İşte söz konusu test;

Tavuk İpucu: Zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan ipucundan faydalanabiliyor. Çünkü köpek ve kedilerin arasındaki gizli görseli bulmak neredeyse imkansız gibi görülebiliyor. Eğer siz de gizli tavuk görselini bulamadıysanız, optik illüzyon testinin alt hafif sol tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNDEKİ GİZLİ GÖRSELİN YERİ

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, kedi ve köpeklerin arasındaki gizli tavuk görselini bulmak hemen herkesi zorlayabiliyordu. Nitekim 289 kişiden 21'i 7 saniyede başarılı olabildi.

Eğer yüksek dikkat becerisi ve zeka seviyesi gerektirebilen bu testte siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte hem köpek hem de kedi görsellerinin arasındaki gizli tavuk görselinin yeri;

Zeka testi: Kurt ve kedilerin içindeki yavru aslanı gördün mü? 592 kişi denedi 21'i başarılı oldu