Zeka testi: Kelebeklerin içindeki yavru kedi nerede? 571 kişi denedi sadece 11'i 5 saniyede görebildi

Optik illüzyonlu zeka testleri binlerce insan tarafından ilgi görüyor. Zeka ve dikkat gerektiren bu testte kelebekler içindeki yavru kediyi fark etmek kolay değil. Zira öyle olsa herkesin zekası eşit sayılırdı. Çünkü kelebeklerin arasındaki yavru kedi görselinin 5 saniyede bulunması bekleniyor. Bu testte sadece zeka yetmiyor, bunun yanı sıra aynı zamanda yüksek konsantrasyon ve düşünme gücü de gerekiyor. İşte detaylar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Zeka ve düşünme gücü gerektiren optik illüzyon testleri herkesin favorisi haline geldi. Çünkü söz konusu testler arkadaş ortamlarında eğlenceli sohbetlere ve rekabete neden olabiliyor. Bunun yanı sıra dikkat ve zeka da gerektirebiliyor. Bu nedenle pek çok insan kendini denemek için optik illüzyon testlerini çözebiliyor. Kendini deneyenler bu testleri eşe, dosta da gönderiyor.

Dikkat ve zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testi de kelebek ve yavru kedi görseline istinaden hazırlandı. Optik illüzyon testinde beklenen, kelebek görsellerinin içindeki yavru kedinin 5 saniyede tespit edilmesi. Ancak belirtilen sürede bulunması hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor.

ZEKA TESTİ: 571 KİŞİ DENEDİ SADECE 11'İ 5 SANİYEDE GÖREBİLDİ

Kelebek ve yavru kedi görselinden faydalanılarak ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarısız oldu. Çünkü kelebeklerin çoğunlukta olması ve bulunması gereken görselin gizli olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Kedinin renginin kelebeklere yakın olması da diğer bir zorluk kriteri.

Türkiye'de toplam 571 kişiye uygulanan bu optik illüzyon testinde, sadece 11'i 5 saniye içinde gizli görselin yerini tespit edebildi. Çünkü birçok kelebek görselinin bulunması ve yavru kedinin gizli olması, tespit edilmesini neredeyse imkansız hale getirebiliyor. Ama bu sizi korkutmasın. Sonuçta herkesin zeka düzeyi farklı.

Peki siz bu optik illüzyon testinde kelebeklerin içinde gizlenen yavru kedi görselini 5 saniyede bulabilir misiniz? İşte söz konusu optik illüzyon testi;

YAVRU KEDİ İPUCU

Zekanın yanı sıra yüksek dikkat becerisi gerektirebilen bu testte, pek çok insan ipucundan yardım aldı. Eğer siz de istenilen görseli bulamadıysanız, resmin sağ tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

KELEBEKLERİN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİ GÖRSELİNİN BULUNDUĞU YER

Dikkatin yanı sıra zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, 571 kişiden sadece 11'i 5 saniyede başarılı olmuştu. Bu nedenle, bu testin 5 saniyede çözülmesi neredeyse imkansız gibi görülebiliyordu.

Kelebeklerin içindeki yavru kedi görselinin yerini bulanları dikkatinden ötürü tebrik ederiz. Kedi görselini tespit edemeyenler aşağıdaki resme bakabilir. İşte zeka sınırlarını zorlayabilen o testin sonucu...

Seçtiğiniz meyveye göre kişilik testi: Fesat mısınız kıskanç mısınız?