Zeka testi: Kedi ve ayıların içindeki yavru aslan nerede? 10 saniyede 1261 kişiden 37'si buldu...

Zeka ve yüksek odaklanma gerektirebilen bu optik illüzyon testi; yavru aslan, ayı ve kedi görseline istinaden hazırlandı. Testte beklenen ayı ve kedi görsellerinin arasındaki yavru aslanın 10 saniyede bulunması. Fakat belirtilen sürede tespit edilmesi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. İşte optik illüzyon testinin detayları…

Optik illüzyon testlerini kısa sürelerde çözmek, odaklanma ve yüksek zeka gerektirebiliyor. Bu nedenle pek çok insan kendini denemek için optik illüzyon testlerini çözüyor. Ayrıca hayvan görsellerine istinaden hazırlanan testler, dünya çapında birçok insanın dikkatini çekiyor.

Kedi, yavru aslan ve ayı görseline istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testi de dünya çapında pek çok insanın ilgisini çekiyor. Nitekim hem kedi hem de ayı görsellerinin içindeki yavru aslanın 10 saniyede bulunması bekleniyor. Ancak sürenin kısa olması, yüksek odaklanma becerisinin yanı sıra adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

ZEKA VE YÜKSEK ODAKLANMA GEREKTİREBİLEN OPTİK İLLÜZYON

Zeka ve yüksek odaklanma gerektirebilen bu optik illüzyon testi; yavru aslan, kedi ve ayı görseline istinaden oluşturuldu. Testte kedi ve ayı görselleri çoğunlukta bulunuyor. Yavru aslan görselinden ise; bir tane bulunuyor, gizli ve boyutu küçük. Bu nedenle bulunması hem odaklanma hem de yüksek zeka seviyesi gerektirebiliyor.

Optik illüzyon testi, Türkiye'de toplam 1261 kişiye gösterildi. Ancak sadece 37 kişi 10 saniyede bu testte başarılı olabildi. Peki adeta zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen o test;

Yavru Aslan İpucu: Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde hem kedi hem de ayı görsellerinin çoğunlukta olması pek çok insanın başarısız olmasına sebep olabiliyordu. Eğer siz de gizli görseli bulamadıysanız, sağ üst tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

KEDİ VE AYILARIN İÇİNDEKİ YAVRU ASLANIN YERİ

Yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, kedi ve ayıların arasındaki yavru aslanı pek çok insan bulamamıştı. Çünkü sürenin kısıtlı olması ve ilgili görselin gizli olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyordu.

Eğer bu testte hem ayı hem de kedilerin içindeki gizli görseli siz de bulamadıysanız, aşağıda yer alan resme bakabilirsiniz. İşte gizli yavru aslan görselinin yeri;

Zeka testi: Lewandowski ve Olmo'nun arasındaki Lionel Messi nerede? 451 kişiden 17'si buldu