Zeka testi: Çok sayıda kedi, tek civciv var! 371 kişi denedi 27'si 10 saniyede buldu

Optik illüzyon testi, çok sayıda kedi ve tek civciv görseline istinaden oluşturuldu. Testte beklenen, kedi görsellerinin arasındaki gizli civcivin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, 371 kişiden sadece 27'si belirtilen sürede başarılı olabildi. Peki yüksek zeka seviyesi gerektirdiği iddia edilen bu testte, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri, Türkiye'de ve diğer ülkelerde pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Çünkü birçok insan söz konusu testleri eğlenceli olarak değerlendiriyor. Bunun yanı sıra üstün zeka ve dikkat becerisi gerektirebilen optik illüzyon testleri, insanların kendilerini denemelerine olanak sağlayabiliyor.

Yüksek zeka seviyesi gerektirdiği iddia edilen bu optik illüzyon testi de civciv ve kedi görseline istinaden oluşturuldu. Ancak çok sayıda kedi, tek civciv var.

ZEKA TESTİ: 371 KİŞİ DENEDİ 27'Sİ BULDU

Kolay gibi gözüken bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarılı olamadı. Zira Türkiye'de 371 kişinin çözmeyi denediği bu testte, sadece 27 kişi 10 saniyede gizli civcivin yerini tespit edebildi.

Optik illüzyon testinde kedi görsellerinin fazla olması, civciv görselinin bulunmasını oldukça fazla zorlaştırıyordu. Bunun yanı sıra civcivin gizli olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

Peki hem dikkat hem de zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, kedilerin içindeki gizli görseli siz 10 saniyede bulabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o test;

Civciv İpucu: Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, kedilerin içindeki gizli görseli pek çok insan bulamamıştı. Eğer siz de bulamadıysanız, resmin hafif sağ ve üst tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

KEDİLERİN İÇİNDEKİ CİVCİV GÖRSELİNİN YERİ

Civciv ve kedi görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testinde, 371 kişiden sadece 27'si 10 saniyede başarılı olabilmişti. Bu nedenle sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların belirtilen sürede başarılı olabilecekleri iddia ediliyordu.

Peki, siz bu optik illüzyon testinde başarılı oldunuz mu? Eğer üstün zeka gerektirdiği iddia edilen bu testte siz de başarısız olduysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

İşte kedilerin içindeki civcivin yeri;