Zeka testi: 715 kişi denedi 42'si buldu! Civciv ve tavukların arasındaki yavru kedi nerede?

Zekanın yanı sıra odaklanma becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testi; tavuk, civciv ve yavru kedi görseline göre hazırlandı. Testte istenen çoğunluktaki tavuk ve civcivlerin arasındaki yavru kedi görselinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak belirtilen sürede fark edilmesi adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. İşte optik illüzyon testi ile ilgili detaylar…

Optik illüzyon testleri Türkiye'de ve diğer ülkelerde birçok insan tarafından sıklıkla çözülüyor. Çünkü söz konusu testlerdeki gizli görselleri tespit etmek, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Bunun yanı sıra eğlenceli olarak gündeme geliyor. Bu nedenle kendini denemek isteyen birçok insan, yüksek zeka ve odaklanma becerisi gerektirebilen optik illüzyon testlerini çözüyor.

ZEKA TESTİ: 715 DENEDİ 42'Sİ 10 SANİYEDE BULDU

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi; civciv, yavru kedi ve tavuk görseline istinaden hazırlandı. Testte beklenen, fazla sayıdaki civciv ve tavukların arasındaki yavru kedi görselinin 10 saniye içinde tespit edilmesi. Ancak yavru kedi görselinin gizli olması, küçük boyutta olması ve tek olması bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

Optik illüzyon testi, Türkiye'de toplam 715 kişiye gösterildi. Fakat adeta zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte sadece 42 kişi 10 saniyede başarılı olabildi. Bunun sonucunda ise, sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların belirtilen sürede hem civciv hem de tavuk görsellerinin içindeki yavru kedi görselini bulmakta başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki birçok insanın başarılı olamadığı bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede tavuk ve civciv görsellerinin içindeki gizli görseli bulabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o optik illüzyon testi;

Yavru Kedi İpucu: Optik illüzyon testinde hem tavuk hem de civciv görsellerinin çoğunlukta olması, gizli görselin bulunmasını oldukça fazla zorlaştırabiliyordu. Eğer siz de başarılı olamadıysanız, alt orta hafif sağ tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

CİVCİV VE TAVUKLARIN ARASINDAKİ YAVRU KEDİ GÖRSELİNİN YERİ

Zeka ve dikkat becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde hem civciv hem de tavuk görsellerinin çoğunlukta olması pek çok insanı şaşırtmıştı. Nitekim 715 kişiden sadece 42'si 10 saniyede yavru kedi görselini tespit edebildi.

Eğer hem dikkat hem de zeka gerektirebilen bu testte, civciv ve tavukların arasındaki yavru kedi görselini siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte optik illüzyon testinin sonucu;

Kişilik testi: Tek soru tek cevap! Kalem tutuş şekline göre zeki misin lider mi?