Zeka testi: Çekirdeklerin içindeki 3 bebek nerede? 171 kişiden 11'i gördü

Bulamaca tiryakilerini bile zorlayabilen optik illüzyon testi hem dikkat hem görsel zeka gerektiriyor. Çünkü kahve çekirdeklerinin arasında gizlenen 3 bebeğin 5 saniyede bulunması isteniyor. Fakat sudoku çözenler hatta kahve tiryakileri bile bebekleri ararken zorlanıyor. İşte zeka ve dikkat gerektiren optik illüzyon testinin detayları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Görsel zeka testlerini çözmek hem eğlenceli hem de konsantrasyonu güçlendiriyor. Optik illüzyonlarla dolu görsel zeka testleri zeka gerektiriyor. Kahve çekirdekleriyle dolu bu illüzyon testinde çekirdeklerin arasındaki 3 bebek nerede? Bulmaca tiryakileri bile 5 saniyede bu bebekleri zor buluyor. Çünkü bebeklerin rengine göre ustalıkla saklanması, onların bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

5 SANİYELİK ZEKA TESTİ

Birçok insan dikkatli olduğunu düşünür. Fakat konu bulmacalara geldiğinde zekasıyla dalga geçer. Özellikle optik illüzyonlu zeka testleri beyninizi çıkmaza sürükleyebilir.

Kahve tiryakilerini bile zorlayabilen bu optik illüzyon testinde birçok insan çekirdeklerin içindeki 3 bebeği 5 saniyede bulamadı. Odaklanmayı başaran, konsantrasyonu yüksek kişilerin bu optik illüzyon testinde başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Optik illüzyon testi, 171 kişiye uygulandı. 171 kişiden sadece 11'i 5 saniye içinde istenilen görselin yerini gösterebildi. Çünkü kahve çekirdeklerinin sayısının fazla olması, bebek görsellerinin uyumlu olması ve sürenin kısıtlı olması, adeta herkesi ters köşe yapabiliyor.

Peki, siz 5 saniyede bebekleri görebildiniz mi? Kahve tiryakilerinin dikkatini çekecek bu optik illüzyon testinde birkaç ipucunu sizlerle paylaşacağız.

İPUÇLARI

Dikkat ve zeka gerektiren bu optik illüzyonu bölge bölge incelemeye dikkat edin. Resmin orta üst tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

BEBEKLER NEREDE?

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu testte birçok insan başarılı olamamıştı. Çünkü kahve çekirdeklerinin çoğunlukta olması, bebek görselinin tespit edilmesini neredeyse imkansız hale getirebiliyordu.

Tüm bunların sonucunda ise yalnızca dikkat ve zeka seviyesi yüksek insanlar bu testte 5 saniyede başarılı olabilecekleri iddia edildi. Çünkü bu test, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

Siz de istenilen görseli bulamadıysanız aşağıya bakabilirsiniz. İşte kahve çekirdekleri içindeki bebeklerin yeri...

Kişilik testi! Resimde ilk hangi hayvanı gördün? En kötü özelliğiniz ortaya çıkıyor