Zeka testi: Aslanların içindeki yavru kedi nerede? 711 kişi denedi 21'i başarılı oldu

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi, yavru kedi ve aslan görseline istinaden oluşturuldu. Testte aslan görselleri çoğunlukta bulunurken, yavru kedi görselinden sadece bir tane bulunuyor. Üstelik söz konusu yavru hayvanın görseli ustalıkla gizlenmiş durumda. Testte beklenen, gizli görselin 10 saniyede bulunması. Ancak pek çok insan zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde başarılı olamadı. Peki, siz başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insan tarafından yoğun ilgi görüyor. Çünkü optik illüzyon testleri eğlenceli olmasının yanı sıra zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Hayvan görsellerine istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor.

ZEKA TESTİ: 711 KİŞİ DENEDİ 21'İ BAŞARILI OLDU

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi, 2 farklı hayvan görseline istinaden oluşturuldu. Söz konusu hayvan görselleri, yavru kedi ve aslan. Ancak optik illüzyon testinde aslan görselleri çoğunlukta bulunurken, yavru kedi görselinden hem bir tane bulunuyor hem de gizli.

Optik illüzyon testinde beklenen, yavru kedi görselinin 10 saniye içinde tespit edilmesi. Ancak aslan görsellerinin çoğunlukta olması, gizli yavru hayvanın bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor. Nitekim bu optik illüzyon testini çözmeyi deneyen 711 kişiden sadece 21'i 10 saniyede başarılı olabildi.

Peki hem dikkat hem zeka gerektirebilen bu testte, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o optik illüzyon testi;

Yavru Kedi İpucu: Zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte pek çok insan başarılı olamamıştı. Çünkü aslan görsellerinin çoğunlukta olması, yavru kedi görselinin bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyordu. Eğer siz de aslanların içindeki gizli yavru hayvan görselini bulamadıysanız, sol orta tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

ASLANLARIN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİNİN YERİ

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarılı olamamıştı. Çünkü yavru kedinin ustalıkla gizlenmesi ve aslan görsellerinin çoğunlukta olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyordu.

Eğer siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte aslanların içindeki yavru kedinin yeri;