Zeka testi: Aslan ve ayıların içindeki yavru kedi nerede? 1527 kişi denedi 72'si başarılı oldu

Zeka ve yüksek dikkat seviyesi gerektirebilen bu optik illüzyon testi; aslan, ayı ve yavru kedi görseline istinaden hazırlandı. Testte beklenen, aslan ve ayı görsellerinin içindeki yavru kedinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarılı olamadı. Detaylar haberimizde…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insan tarafından yoğun ilgi görüyor. Çünkü optik illüzyon testlerini çözmek eğlenceli olmakla kalmıyor. Yüksek dikkat ve üstün zeka seviyesi gerektirebiliyor. Bu nedenle kendini denemek isteyen birçok insan, optik illüzyon testlerini çözüyor.

Aslan, ayı ve yavru kedi görseline istinaden hazırlanan bu optik illüzyon testi de hem dikkat hem de üstün zeka gerektirebiliyor. Bu nedenle bu test, Türkiye'deki birçok insan tarafından yoğun ilgi görüyor.

ZEKA TESTİ: 1527 KİŞİ DENEDİ 72'Sİ BAŞARILI OLDU

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu test, 3 farklı hayvan görseline istinaden hazırlandı. Söz konusu görseller; ayı, aslan ve yavru kedi. Optik illüzyon testinde beklenen hem aslan hem de ayı görsellerinin içindeki yavru kedinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak bu testi çözmeyi deneyen 1527 kişiden sadece 72'si 10 saniyede başarılı oldu. Bunun sonucunda ise hem yüksek dikkat hem de üstün zeka seviyesine sahip insanların zamanında başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki birçok insanın çözmeyi denediği ancak başarılı olamadığı, adeta zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o optik illüzyon testi;

Yavru Kedi İpucu: Aslan ve ayı görsellerinin çoğunlukta olması hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyordu. Bu nedenle pek çok insan bu testte ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer aslan ve ayıların içindeki yavru kediyi bulamadıysanız, optik illüzyon testinin sağ alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

ASLAN VE AYILARIN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİNİN YERİ

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu testte, aslan ve ayı görsellerinin içindeki yavru kediyi pek çok insan bulamamıştı. Nitekim bu optik illüzyon testini çözmeyi deneyen 1527 kişiden sadece 72'si başarılı oldu.

Eğer birçok insanın başarılı olamadığı bu optik illüzyon testinde siz de aslan ve ayıların içindeki söz konusu görseli bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte yavru kedinin bulunduğu yer;

Zeka testi: 334 kişi denedi 10 saniyede 14'ü başarılı oldu! Galatasaraylılar bile 7 aslanı bulamadı