Zeka testi: Arıların arasındaki kuşu nerede? 5 saniyede bulanlar...

Optik illüzyonlarla oluşturulan zeka testleri birçok insanın hobisi haline geldi. Arı ve kuş görseliyle oluşturulan bu optik illüzyon testi birçok insanın dikkatini çekiyor. Testte istenen arılardan kaçan kuşun 5 saniyede bulunması. Fakat arıların yoğunluğu kendini dedektif gibi görenleri bile zorlayabiliyor. İşte zekasına, dikkatine güvenenler için detaylar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Zeka testi yüksek dikkat gerektiriyor. Çünkü söz konusu testler optik illüzyonlarla, şaşırtmalarla ve oyunlarla donatıldı. Bu testler eğlenceli olmasının yanı sıra yüksek konsantrasyon gerektirebiliyor. Bu yüzden bu testleri en çok kendini dedektif gibi hissedenler çözüyor.

Arılar ve bir kuş görseline dayalı bu optik illüzyon testi sosyal medyada konuşuluyor. Testi çözenler sevdiklerine, arkadaşlarına göndermeyi de ihmal etmiyor. Bu zeka testinde arıların yoğunlukta olması ve kuşun renginin de arılar gibi olması kuşun görselini bulmayı imkansız hale getirebiliyor. Oysa arılar içinde sıkışmış bir kuş var. Bu nedenle bu test hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor.

ZEKA TESTİ: 475 KİŞİDEN 13'Ü 5 SANİYEDE BULABİLDİ

Beynin sınırlarını zorlayan optik illüzyon testinde arılar çoğunlukta bulunuyor. Kuş görselinden sadece 1 tane bulunuyor. O da arılardan kaçan bir kuşun gizlendiği an. Optik illüzyon testinde beklenen ise gizli görselin 5 saniye içinde bulunması.

Türkiye'de toplam 475 kişiye gösterilen bu optik illüzyon testinde, sadece 13 kişi 5 saniye içinde arılardan kaçan kuşu görme konusunda başarılı oldu. Dikkat becerisi yüksek insanlar ve zeka seviyesine güvenenler bu testi çözmeye başladı.

Dedektif bir bakış açısı gerektiren bu bu optik illüzyon testinde, siz 5 saniye içinde başarılı olabilir misiniz? İşte kendinizi deneyebileceğiniz o optik illüzyon testi;

KUŞ İÇİN İPUCU

Optik illüzyon testinde 1 kuş görseli var. Bu yüzden testi çözmek çok zor değil. Başarılı olmak için görseli bölgelere ayırın. Eğer gizli kuşu bulamıyorsanız sağ kısma odaklanın.

ARILARDAN KAÇAN KUŞUN YERİ

Dedektif gibi bir zeka gerektiren bu optik illüzyon testinde birçok insan başarısız oldu. Çünkü arıların rengiyle kuşun rengi birbirine benziyor.

Eğer bu optik illüzyon testinde siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte kuş görselinin yeri;