Zeka testi: 417 kişiden 17'si buldu! 7 aslanı Galatasaraylılar bile 10 saniyede bulamadı

Galatasaray taraftarlarını bile uğraştırabilen bu optik illüzyon testi, 7 aslan görseline istinaden ortaya çıkartıldı. Testte beklenen aslanların 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde Galatasaraylılar bile başarısız olabiliyor. Peki, zeka ve dikkat gerektirebilen bu testte, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri eğlenceli olmasının yanı sıra dikkat ve zeka gerektirebiliyor. Nitekim bu optik illüzyon testi de adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

Aslan görsellerine istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testinde, Galatasaray taraftarları bile zorlanabiliyor. Bu nedenle sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip kişilerin 10 saniyede 7 aslan görselini bulabilecekleri iddia ediliyor.

GALATASARAYLILARIN BİLE ZORLANABİLDİĞİ OPTİK İLLÜZYON TESTİ

Optik illüzyon testinde 10 saniye içinde 7 aslan görselinin tespit edilmesi isteniyor. Fakat Galatasaray taraftarları da dahil olmak üzere Türkiye'de 417 kişiye gösterilen bu optik illüzyon testinde, istenen görselin yerini sadece 17 kişi belirtilen sürede bulabildi.

Bunun sonucunda ise sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların 10 saniye içinde başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki, Galatasaray taraftarlarının bile çözerken zorlanabildiği bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniye içinde başarılı olabilir misiniz? İşte zeka sınırlarını zorlayabilen o test;

Aslan İpucu: Aslan görsellerinin çoğunlukta olduğu bu optik illüzyon testinde, Galatasaray taraftarları bile ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer siz de zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte zorlanıyorsanız, resmin; sol alt, sol üst, sağ alt, sağ üst, orta ve en alt hafif sağ tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNDEKİ 7 ASLAN GÖRSELİNİN YERİ

Galatasaray taraftarlarının bu optik illüzyon testinde daha kolay başarılı olacakları düşünülüyordu. Çünkü Galatasaraylılar için aslan görselinin farklı bir anlamı olduğu öne sürülüyordu.

Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, Galatasaray taraftarları bile başarısız oldu.

Eğer siz de bu optik illüzyon testinde başarılı olamadıysanız, bir aslan görseli resmin arka planında bulunuyor. Diğer görseller ise aşağıda işaretli şekilde gösteriliyor.