Zeka testi: 337 kişi denedi, 10 saniyede 14'ü buldu! Beşiktaşlılar bile kartalı göremedi

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi, Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere 337 kişiye gösterildi. Testte beklenen, 10 saniyede kartal görselinin güvercinlerin arasından fark edilmesi. Ancak güvercin görsellerinin fazla olması, Beşiktaşlıların bile başarısız olmasına neden olabiliyor. Peki, zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, kartal nerede? İşte detaylar…

Beşiktaş taraftarlarını bile uğraştırabilen bu optik illüzyon testinde, güvercin görselleri çoğunlukta bulunuyor. Bulunması gereken kartaldan ise sadece bir tane bulunuyor. Üstelik özenle gizlenmiş durumda. Testte beklenen ise, gizli görselin 10 saniye içinde fark edilmesi. Ancak güvercinlerin fazla olması, hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor.

BEŞİKTAŞLILAR BİLE KARTALI GÖREMEDİ

Optik illüzyon testinde, Beşiktaşlıların gizli kartal görselini daha kolay bulabilecekleri tahmin ediliyordu. Çünkü Beşiktaş taraftarları için söz konusu gizli görselin farklı bir anlamı olduğu öne sürülüyordu. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere 337 kişiden sadece 14'ü 10 saniyede başarılı olabildi. Zira güvercin görsellerinin çoğunlukta olması, dikkat ve zeka gerektirebiliyor.

Beşiktaş taraftarlarının bile çözerken zorlanabildiği bu optik illüzyon testinde, kartal görselinin sadece küçük bir kısmı gözüküyor. Güvercin görselleri ise çoğunlukta bulunuyor. Peki, zorlayıcı olan bu optik illüzyon testinde siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz?

İşte zeka sınırlarını zorlayabilen o optik illüzyon testi;

Kartal İpucu: Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, Beşiktaş taraftarları bile ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer gizli kartalı bulamadıysanız, orta hafif sağ ve üst kısma daha dikkatli bakmalısınız.

GÜVERCİNLERİN ARASINDAKİ KARTALIN YERİ

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan güvercinlerin arasındaki kartal görselinin yerini tespit edememişti. Bu nedenle sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların bulabilecekleri iddia ediliyordu.

Eğer Beşiktaş taraftarlarının bile zorlanabildiği bu optik illüzyon testinde, siz de başarılı olamadıysanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka sınırlarını zorlayabilen testteki güvercinlerin arasında bulunan gizli kartalın yeri;