İbn-i Sina asırlar öncesinden pek çok hastalık için doğal besinleri önerdi. Nitekim El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında da adeta zeka küpü olmaya yardımcı olan besin önerisinde bulundu. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olabilen besin, günümüzde de pek çok insan tarafından tüketilebiliyor.
İbn-i Sina'nın güçlü bir hafızaya sahip olunabilmesi için önerdiği besinler, adeta zeka küpü olmanın sırrı gibi de görülebiliyor. Nitekim hem hafızaya hem de zekaya katkısı olan söz konusu besinler, zeka ve hafıza haricinde birçok sağlık problemine de faydalı olabiliyor. Ayrıca lezzetleri nedeniyle de birçok insan tarafından tüketilebiliyor. İşte söz konusu zekaya ve hafızaya faydalı olabilen besinler şu şekilde; Zencefil, Hardal ve Zerdeçal.
Zencefil: İbn-i Sina'nın önerdiği zencefil, hafızaya sağladığı yararlarla ön plana çıkabiliyor. Nitekim sindirim sisteminin kolaylaşması konusunda faydalı olabilen zencefil, hafızanın güçlenmesi konusunda da yararlı olabiliyor. Bunun yanı sıra İbn-i Sina'nın önerdiği zencefil, görme sorunlarına karşı da faydalı olabiliyor. Ayrıca mide sağlığına da yararlı olabiliyor.
Hardal: İbn-i Sina'nın önerdiği hardal, aç karnına tüketildiği zaman zeka gelişimine katkıda bulunabiliyor. Ayrıca hardalın suyu, diş ağrıları ve kulak için damla şeklinde de kullanılabiliyor. Balgam engelleyici özelliği de bulunabilen hardalın, zeka gelişimine olan katkılarıyla da ön plana çıktığını görmek mümkün olabiliyor.
Zerdeçal: İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği zerdeçal, ruh hastalıklarına karşı yararlı olabiliyor. Bunun yanı sıra nöral yapılı olan hastalıklara karşı da faydalı olabilen zerdeçal, kusma gibi sağlık sorunlarının engellenmesine de faydalı olabilir.