AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İlkbahar ve yaz aylarında pikniklerin vazgeçilmezi kısırdır. Peki, cevizli kısırı hiç denediniz mi? Cevizin hafızaya, akla, zekaya ve beyne iyi geldiğini daima dile getiren Canan Karatay kısırı da cevizli öneriyor. İçerisinde çok çeşitli malzemelerin bulunduğu kısır için kaya tuzunu kullanmayı öneren Canan Karatay'ın cevizli kısır tarifini Karatay Mutfağı kitabından sizler için derledik.
Evde misafirlerinize yapacağınız kısırı sağlıklı hale getirmek sizin elinizde. Karatay'ın minik püf noktalarıyla sağlıklı cevizli kısır tarifi sizi bekliyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun...
CEVİZLİ KISIR MALZEMELER
1 su bardağı esmer ince bulgur
1 çay bardağı ceviziçi (irice dövülmüş)
5-6 yaprak marul
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze nane
2-3 dal yeşil soğan
1 adet kuru mor soğan
1 adet domates
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kristal kayatuzu, karabiber, pulbiber, kimyon
CEVİZLİ KISIR TARİFİ
Maydanoz, nane ve taze soğanları yıkayıp, hepsini ince ince doğrayın.
Kuru soğan ve domatesleri soyup, küçük küp şeklinde doğrayın.
Bulguru bir süzgece koyup yıkayın. Cam bir kâseye alıp bir çay bardağı kadar sıcak su ile ıslatın. 5 dakika kadar suyu çekmesi için bekleyin.
Daha sonra ıslanmış bulguru bir tepsiye koyun. Salça, tuz, kimyon, pul biber ve karabiberi ekleyip 3 dakika kadar yoğurun.
Doğradığınız soğanları, nane ve maydanozu, irice ezilmiş cevizi, zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi bulgura ilave edin, iyice karıştırın.
Servis tabağına marul yapraklarını yayın, üzerine cevizli kısırı koyun. Dilerseniz dövülmemiş ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.