Zeka geliştiren beslenme ürünü: Canan Karatay'ın kahvaltılık akıtma tarifi

Çocukların beslenmesine her gün farklı bir kahvaltılık mı düşünüyorsunuz? Canan Karatay'ın kaya tuzu ve tereyağıyla hazırladığı akıtma tarifi, çocukların kahvaltı sofralarına sağlıklı bir alternatif sunuyor. Uzmanlar, bu tür doğal malzemelerin zekadan enerjiye kadar çocukların büyüme ve gelişimine katkı sağladığını belirtiyor. İşte çocukların beslenmesi için Canan Karatay'ın akıtma tarifi…

Merve Kantarcı Çulha

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme önerileriyle yıllardır gündemde yer alıyor. Karatay'ın sağlıklı malzemelerle hazırladığı akıtma tarifi ise anne babalar için çocuklarının beslenmesinde doğal ve besleyici bir seçenek sunuyor. İçeriğinde rafine tuz yerine kaya tuzu ve tereyağı bulunan bu tarif, hem damak zevkine hitap ediyor hem de gelişim çağındaki çocuklar için değerli besin öğeleri barındırıyor. Çünkü bu tarifin içerisinde zekaya ve büyümeye etki eden kaya tuzu bulunuyor. İşte Canan Karatay'ın Karatay Mutfağı'ndan akıtma tarifi...

AKITMA TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)

1/3 su bardağı un

¼ çay kaşığı karbonat

Tereyağı

Kristal kaya tuzu

AKITMA TARİFİ

Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.

Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.

Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.

Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır. Afiyet olsun...

Kahvaltıda her gün 1 dilim beyaz peynir yemenin 7 faydası