Zeka besleyici meyveler! Okulda başarıyı 2'ye katlıyor

Bazı meyveler çocuklardaki bilişsel becerileri geliştirmede çok etkili. Bağışıklığı güçlendiren, aynı zamanda sunduğu vitaminlerle de miniklerin kalbini güçlendiren bu meyveler zekayı 2'ye katlıyor. Okulda başarı için bol bol tüketilmesi gereken meyvelerin listesi haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Okullar başlamasıyla başarı kaygısı da artıyor. Çocukların başarısını meyvelerle desteklemek gerekiyor. Çünkü bazı meyveler zeka seviyesini etkiliyor.

Limon, muz, elma antioksidan, vitamin ve çocuğun büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunan meyvelerden birkaçı.

Meyvelerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmede, kalp sağlığını düzenlemede, bilişsel becerilerini geliştirmede ve iyileştirmede önemli rol oynuyor.

Okul sürecinde destek olmak için çocuklara bu meyvelerden meyve suları hazırlayabilir ve küçük porsiyonlarda meyveleri beslenmelerine dahil edebilirsiniz.

BÖĞÜRTLEN

İyi bir antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Çocukların beyin fonksiyonlarını geliştirmede de önemlidir. Bilişsel yetenekleri geliştirir ve hafızayı güçlendirir, bu da becerilerine ve performanslarına yansır. Çocuklara yoğurtla birlikte servis edilebilir veya tahıl kâselerine eklenebilir.

ÜZÜM

Üzümler, kabuklarından çekirdeklerine kadar çocuklara muazzam sağlık faydaları sunar. Kurusu dahi çok faydalıdır. Vücudu .eşitli hastalıklardan korur. İçerisinde vitamin ve mineral gibi çeşitli besinler vardır.

MUZ

Çocuklar için iyi besin kaynağı olan bir meyvedir. Çocuklara enerji sağlamak için gerekli olan zengin bir karbonhidrat kaynağıdır. Bunun yanında B6, C ve A vitaminleri, potasyum, diyet lifi ve sıfır yağ içerir. Görme yeteneğini geliştirir, cilde parlaklık verir.