Zehirlenmemek için deneyin! Turşudaki küfü o besin engelliyor

Yumuşayan turşularda küf oluşur. Genelde turşu suyunun üzerindeki beyazlıklardan küflendiğini anlarız. Turşudaki küf zehirleyebilir. Peki, turşu küfü için ne yapmak gerekir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Turşudaki küf zehirleyebilir. Bu nedenle turşu suyu üzerinde beyazlıklar gördüğünüzde tüketmekten kaçının. Turşudaki beyazlıklar küf anlamına gelir ve bu durum faydalı bakterileri yok eder. Turşunun yumuşaması da küflere işarettir.

TURŞU KÜFÜ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Birçok insan turşu suyu üzerindeki beyazlıkları aldıktan sonra tüketmeye devam eder. Oysa o beyazlıklar küfe işarettir.

MAYDANOZ KÜFÜ ENGELLİYOR

Turşuların bozulmadan dayanma süresini uzatmak için kavanozdaki sebzelerin en üstüne iki dal maydanoz koyun. Böylece sebzelerin küflenmesi engellenmiş olur.

Turşuları serin yerde muhafaza etmeye özen gösterin.

Taze fasulye turşusunu kurarken fasulyeleri bir miktar haşlayın. Yüksek ısı küflenmeyi geciktirecektir.

Ağızdaki sarımsak kokusunu yok eden 3 öneri! Yemekten sonra bunları yiyin

İbrahim Saraçoğlu 3 bitkiyi öneriyor! Gizli şekeri önlüyor