Zayıflatan 5 kış meyvesi! Monoton diyetleri unutun ve bağırsakları harekete geçirin

Monoton diyetlerden bıktıysanız kış meyveleriyle zayıflayabilirsiniz. Çünkü bazı kış meyveleri bağırsakları çalıştırıyor ve kalori yakmayı sağlıyor. İşte diyetten 10 kat etkili 5 kış meyvesi...

Nur Sena Sarıtaş

Bazı insanlar çeşitli diyetler yapsa da kilo veremiyor. Oysa zayıflamanın tek yöntemi diyet değildir. Kış meyveleriyle de zayıflayabilirsiniz. Peki, ama nasıl?

Kışın zayıflamak oldukça zor. Bu yüzden bağırsakları harekete geçiren meyveler tüketmek oldukça önemli. İşte zayıflatan 5 kış meyvesi...

Elma

Lif oranı yüksek olan elma tokluk hissi verir. İçerdikleri tatlılık nedeniyle kilolarını kontrol eden insanlar için mükemmel bir atıştırmalık seçeneğidir. Doyurucu bir atıştırmalık olarak bunları salatanıza karıştırın, meyveli smoothie'ye koyun veya fıstık ezmesiyle birlikte yiyin.

Portakal

Yüksek C vitamini konsantrasyonu nedeniyle portakallar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin yanı sıra zayıflamaya da yardımcı olabilir. Kalorisi düşük, potasyum, mineral, folat ve lif içeriği yüksek olduğundan kilo vermek için ideal bir meyvedir. Lif içeriği daha iyi sindirime yardımcı olur ve tokluk hissini uzatır.

Greyfurt

Journal of Medicinal Food'da yayınlanan bir araştırmaya göre greyfurt suyu içen kişiler, plasebo grubuna kıyasla önemli miktarda vücut ağırlığı kaybettiler. Greyfurt kalorisi düşük, lif ve mineral oranı yüksek olduğundan kilo vermeye yardımcı olur.

Ahududu

Ahududu, çilek ve yaban mersini gibi meyveler kalori bakımından düşük, antioksidan bakımından yüksektir. Onlar da lezzetlidir. Bu meyveler tek başına yenildiğinde veya salatalara ve yoğurtlara eklendiğinde lezzetli ve suçluluk duymayan bir ikramdır. Meyveler, kilo kaybına ve birçok kronik hastalığın önlenmesine yardımcı olan, besin maddeleri ve fitokimyasallar açısından zengin bir besindir.

Kivi

Kalorisi düşük meyvelerden biri olan kivi, C vitamini, K vitamini ve kilo vermeye yardımcıdır. Diyet lifi açısından zengin, besin açısından yoğun bir besindir. Tazesi, besin değerinden ödün vermeden salatalara ve atıştırmalıklara lezzet artışı sağlar.