AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim yarışmasının bugünkü menüsünde farklı bir yemek var. Tereyağı ve sütün buluştuğu cevizli erişte yemeği zayıflamak isteyenlerin de tercihi oluyor. Peki, cevizli erişte yemeği nasıl yapılır? Detayları şimdi sizlerle...
CEVİZLİ ERİŞTE YEMEĞİ MALZEMELER
ERİŞTE İÇİN
4 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Su
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ceviz
50 gram beyaz peynir
YAPILIŞI
1- Un, yumurta, süt ve tuzu yoğuruyoruz.
2- Ayırdığımız unu tezgaha serpip merdane yardımıyla hamuru açıyoruz.
3- Hamurun kenarlarındaki fazlalıkları aldıktan sonra uzun şeritler halinde kesiyoruz.
4- Kestiğimiz hamurların birbirine yapışmaması için üzerlerine un serpiştirdikten sonra hamurları üst üste diziyoruz ve kesiyoruz.
5- Tencereye su ve tuz ilave ettikten sonra erişteleri ilave edip haşlıyoruz.
6-Tereyağı ve zeytinyağını tavada erittikten sonra küçülttüğümüz cevizleri ekleyip kavuruyoruz. Erişteleri tabağa aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz cevizleri üzerine ekliyoruz.
7- Son olarak rendelediğimiz beyaz peyniri gezdiriyoruz.