Zayıflamak isteyenler için sıra dışı bir ara öğün! Cevizli erişte yemeği

Benim Yemeğim yarışmasında bugün cevizli erişte yarışıyor. Cevizli erişte özellikle zayıflamak isteyenler için harika bir ara öğün tarifi olabilir. Zeytinyağı ile cevizi buluşturan sağlıklı yemek cevizli erişte nasıl yapılır? İşte cevizli erişte yapımının püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim yarışmasının bugünkü menüsünde farklı bir yemek var. Tereyağı ve sütün buluştuğu cevizli erişte yemeği zayıflamak isteyenlerin de tercihi oluyor. Peki, cevizli erişte yemeği nasıl yapılır? Detayları şimdi sizlerle...

CEVİZLİ ERİŞTE YEMEĞİ MALZEMELER

ERİŞTE İÇİN

4 su bardağı un

3 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Su

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı ceviz

50 gram beyaz peynir

YAPILIŞI

1- Un, yumurta, süt ve tuzu yoğuruyoruz.

2- Ayırdığımız unu tezgaha serpip merdane yardımıyla hamuru açıyoruz.

3- Hamurun kenarlarındaki fazlalıkları aldıktan sonra uzun şeritler halinde kesiyoruz.

4- Kestiğimiz hamurların birbirine yapışmaması için üzerlerine un serpiştirdikten sonra hamurları üst üste diziyoruz ve kesiyoruz.

5- Tencereye su ve tuz ilave ettikten sonra erişteleri ilave edip haşlıyoruz.

6-Tereyağı ve zeytinyağını tavada erittikten sonra küçülttüğümüz cevizleri ekleyip kavuruyoruz. Erişteleri tabağa aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz cevizleri üzerine ekliyoruz.

7- Son olarak rendelediğimiz beyaz peyniri gezdiriyoruz.