Zayıflamak için yulaf ve keten tohumu ne zaman tüketilmeli?

Yulaf ve keten tohumu zayıflamak isteyenlerin sihirli ürünleri hâline geldi. Peki, yulaf ve keten tohumu gerçekten zayıflatıyor mu? Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Feyza Sağırlı, zayıflamak isteyenler için yulaf ve keten tohumunun vücuda etkisini anlattı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Son yıllarda yulaf ve keten tohumu son yıllarda diyet listelerinin vazgeçilmezi oldu. Peki, bu ikili zayıflamak için ne zaman tüketilmeli?

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Feyza Sağırlı, yulaf ve keten tohumuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

YULAF NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

Yulaf, özellikle kahvaltı alternatifi olarak tüketilse de aslında istenilen her öğünde ve günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilir.

İyi bir karbonhidrat, beta-glukan ve lif kaynağı olmakla birlikte vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir besindir.

İçeriğindeki çözünür lif olan beta-glukan, LDL (kötü kolesterol) ve total kolesterolü düşürmede, tokluk hissini artırmada, insülin hassasiyetini ve kan şekerini dengelemede ve sindirimi kolaylaştırmada görevlidir. Ayrıca nitrik asit üretimini arttırarak kan basıncını düşürmede de önemli etkisi bulunmaktadır. Vücuda birçok faydası olan yulaf kilo vermeye yardımcı kıymetli besinlerdendir.

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI

İçeriğindeki antioksidanlar, protein, lif, lignanlar, alfa-linolenik asit ve omega-3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde sağlığa birçok olumlu etkisi bulunmaktadır.

Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerin atımına yardımcıdır. Omega-3 yağ asitleri ve lignanlar sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilir.

Kötü kolesterol seviyelerini düşürme, artrit semptomlarını hafifletme, kan şekerinin düzenlenmesi, tokluk süresini uzatma gibi birçok faydasına değinilmektedir.

KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİ?

Günde 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde salatalara, yoğurda, smoothie ya da kahvaltılık gevreklere eklenerek tüketilebilir. Tohum hali, tozu, tabletleri ve unu gibi farklı formlarda satılan keten tohumunu taze öğütülmüş olarak tüketmek ise sindirimi kolaylaştırmaktadır.

Güne kahveyle başlayanlar dikkat! Bunu sakın ihmal etmeyin

15 tatile özel revani tarifi