Zayıflamak için gizli hazine

Keten tohumu, Mısır'ın bereketli topraklarından günümüze gelen bir şifa kaynağı. Zayıflamak isteyenler için faydalı bir ara öğün olan keten tohumunu doktorlar sık sık öneriyor. Peki, keten tohumunun faydaları neler?

Vücuda faydalı yağ asitleri denilince akla ilk gelen besinlerin başında keten tohumu geliyor. Keten tohumu düzenli kullanımında zayıflatıyor. Sağlık açısından oldukça faydalı zengin mineral ve vitaminleri içeren keten tohumu son zamanların merak edilen besinlerin başında geliyor. Peki, keten tohumunun faydaları neler? Gelin hep birlikte keten tohumunu biraz daha yakından tanıyalım.

DHA 'da yer alan habere göre, diyet programlarının içerisinde bulunan keten tohumu, tokluk hissi vererek kilo verilmesini destekliyor.

"KETEN TOHUMU FONKSİYONEL BİR GIDADIR"

Keten tohumunun doğal ve sağlıklı bir ürün olduğunu belirten Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, keten tohumunun formda kalmaya yardımcı olduğunu da belirterek, "Öğütülmüş keten tohumu içeriğinde barındırdığı yüzlerce vitamin ve mineraller açısından oldukça önemli ve faydalı bir besindir. Keten tohumu sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve lifler içerdiğinden dolayı fonksiyonel gıda olarak da tanımlanabilir. Keten tohumu içindeki güçlü besinler, vücudun karşılaştığı birçok sorun ile savaşmasına yardımcı olur. Sağlık için bilinen birçok faydası olan omega-3, omega-6, omega-9 yağ asitleri bakımından zengin bir bitkidir." ifadelerini kullandı.

"METOBOLİZMAYI GÜÇLENDİRDİĞİ BİLİNMEKTEDİR"

"Keten tohumu iyi bir protein kaynağıdır ve yüksek oranda çözünemeyen lif içeriğine sahiptir." diyen Koç şöyle devam etti:

"Bu yüzden dengeli beslenmeye önem verenler, profesyonel sporcular ve günlük hayatında spor yapanlar da keten tohumunun yararlarından gönül rahatlığı ile faydalanabilirler. Lifli yapısı sayesinde sindirimin düzenlenmesini sağlarken içerdiği vitamin ve minerallerle de metabolizmayı güçlendirdiği bilinmektedir. Fit olmanın en doğal yollarından biri de keten tohumudur. Öğütülmüş keten tohumu öncelikle vücutta çözünme ve emilim hızlarını artırma amacıyla da tercih edilmelidir. Ayrıca su veya yoğurt ile de tüketilerek kullanım kolaylığı da sağlamaktadır."