Zayıf gösteren kıyafetler! Tığ gibi gözükme tüyoları

Kilonuzdan memnun olsanız dahi, bazen olduğunuzdan daha kalın gözükebilirsiniz veya fazla kiloya sahip olup, bu kiloları saklayamıyor olabilirsiniz. Zayıf görünmek için birkaç tüyo hazırladık. İşte zayıf gösteren kıyafetler...

Biz kadınlar her zaman zayıf ve zarif gözükmek isteriz, bu yüzden zayıf gösteren kıyafetleri araştırırız. Bazen 36 beden dahi olsanız olduğunuzdan kalın görünebilirsiniz. Bunun tek sebebi vücudunuzu tanımayıp yanlış kıyafet tercihi yapmak. Vücudunuzu tanımamak, yanlış renkleri tercih etmek sizi olduğunuzdan daha kalın gösterebilir. Peki, fazla kiloya sahipsek tığ gibi gözükmek mümkün mü? İşte zayıf gösteren kıyafetler...

DİK DURUN

Her şeyden önce dik durmanız gerekiyor. Kambur bir duruş ve aşağı bakan bir çene sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir.

VÜCUDUNUZU TANIYIN

Her ne kadar fit bir fiziğe sahip olsanız dahi, yanlış kıyafet sizleri olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Örneğin gövdeniz bacak boyunuzdan uzunsa yani armut vücutluysanız, bol pantolonlar tercih etmek doğru olmayacaktır. Uzun gövdeye dar tişört tercih etmek yerine fırfırlı, hareketli tişörtleri tercih etmek vücudunuza daha fit bir görüntü katacaktır. Diğer bir örnek olarak elma vücutlular için ise bu tam tersi; fırfırlı tişörtler omuzlarını daha geniş gösterecektir. Elma vücutlular üst bölgede hareketten kaçınmalıdır.

BEDENİNİZİ TERCİH EDİN

Kendi bedeninizden daha küçük ya da daha büyük beden tercihi yapmamalısınız. Bu tercih seçimi küçük veya büyük beden fark etmeksizin sizi olduğunuzdan daha kalın gösterecektir.

DİKEY ÇİZGİLER KURTARICINIZ

Dikey çizgiler sizi olduğunuzdan daha ince ve uzun gösterecektir. Tabii çizgi tiplerine dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin ince vücuda sahipseniz ince çizgili kıyafetler, biraz daha kalın vücuda sahipseniz kalın çizgili kıyafetler tercih etmeniz gerekiyor. Aksi halde; vücudunuz kalın olduğu için ince çizgiler yoğunlukta olacak veya çizgiler arasında boşluk fazla kalacaktır. Bu da zaten kalın olan vücudunuzu daha da kalın gösterecektir.

SİYAHA BÜRÜNMENİZE GEREK YOK

İki parça ile kombin yapıyorsanız odak nokta parçaların birleştiği yer yani karın olacaktır. Eğer karın bölgeniz kalınsa veya şişlik varsa, farklı renklerin birleştiği yer olarak karın bölgesi dikkat çekecektir. Fakat kombininizi tek renk üzerinden yaparsanız bir bütünlük sağlandığından dolayı herhangi bir dikkat dağılımı gerçekleşmeyecek, karın bölgeniz odak noktası olmayacaktır.

TOPUKLU AYAKKABI KULLANIN

Topuklu ayakkabı sayesinde kombin dağılımı uzun bir çerçevede olacaktır. Doğal olarak kalın olan bölgeniz olduğundan daha az dikkat çekecektir.

ÇOK BOL KIYAFETLER KURTARMIYOR

Herkes bol giymenin vücuttaki kusurları örttüğünü düşünüyor. Bu doğru, bol giyinmek vücuttaki kusurları örter. Fakat çok bol giyinmek için aynısını söyleyemiyoruz.

Çok bol giyinmek zaten kalın olan bölgelerinize dikkati daha fazla çeker. Olduğunuzdan daha fazla hacimli ve kalın görünürsünüz.

DOSTUNUZ YÜKSEK BEL BOL PAÇA PANTOLON

Yüksek bel tercihiyle belin iyi sarılması sayesinde beliniz olduğundan daha ince duracak, bol paça oluşuyla da bacaklarınız içinde tığ gibi kalacaktır. Bu bütünleme sayesinde hem daha ince uzun bacak hem de daha zayıf ve zarif bir bel görünümüne sahip olacaksınız.