Zar gibi incecik hamurlu! Kahvaltılık çi börek tarifi, içinde kıyma...

Çi börek içerisinde kıyma, soğan ve karabiber var. Çi böreği kahvaltınızda deneyebilirsiniz. Peki çıtır çi börek nasıl yapılır?

Çi börek için iç harcın çok iyi bir şekilde harmanlanması gerekiyor. Bu tarif içerisinde 15 tane börek çıkıyor. Hamur yarım saat dinlenmeli. İşte detaylar...

Çi Börek Tarifi

Malzemeler

15-16 adet

Hamuru için;

4-5 su bardağı un (500 gr)

2 su bardağı su (400 ml)

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için;

400 gr kıyma

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı su

Hazırlanışı;

Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.

Yarım saat dinlendirelim.

Hamuru 15 parçaya bölelim.

Üzerini kapatalım.

İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.

Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.

Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve mümkünse henüz sıcakken afiyetle yiyelim.

Deneyen herkese afiyet olsun.