Zar gibi incecik denenmiş krep tarifi! Püf noktası topak kalmayana kadar karıştırın

Kahvaltılık krep incecik olmalıdır. Krepin dümdüz pişmesi için tavaya yayılması gerekir. Peki kahvaltılık krep nasıl yapılır?

Nur Sena Sarıtaş

Krep içerisindeki un iyice erimelidir. Krep hamuru akıcı bir kıvama gelmelidir. Krep kızgın tavada yanmadan pişirilirse hazır olur. İşte incecik krep tarifi...

Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.

Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.

Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.

Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.

Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.