HİLAL ÇAKIR
Çıtır çıtır, zar gibi incecik bir çi börek... Kim sevmez ki? Özellikle kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu börek, doğru yapıldığında yağ çekmeden, tam kıvamında oluyor. Peki, bu mükemmel lezzeti evde hazırlamanın sırrı ne?
Zar gibi incecik çi börek tarifinin püf noktalarından biri hamurun dinlenmesi. Eğer hamurunuzu doğru şekilde dinlendirirseniz, incecik açılabilen, çıtır çıtır, yağ çekmeyen çi börekler yapabilirsiniz. Hazırlık aşamasındaki bu püf noktasını keşfetmek, böreğinizi bir adım öteye taşıyacak. İşte çi börek tarifi ve yağ çekmeme sırrı...
Malzemeler
15-16 adet
Hamuru için;
4-5 su bardağı un (500 gr)
2 su bardağı su (400 ml)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Hamuru 15 parçaya bölelim.
Üzerini kapatalım.
İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.
Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve mümkünse henüz sıcakken afiyetle yiyelim.
Afiyet olsun.