AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Dünyadaki en faydalı meyveler hakkında yapılan araştırmalarda korkunç sonuçlar ortaya çıktı. Meyvelerin tüketim zamanı olduğunu hatırlatan uzmanlar yüzyıllardır yanlış tüketimin zehre neden olduğunu duyurdu. Yıllardır zehir tükettiğimizi söyleyen uzmanların bu açıklamasında yer alan hastalıkların nedeni ise verileri doğruladı.
Her mevsim yeri geldiğinde tüketilmesi gereken meyvelerin yüzde 80'ininde asidik baz yer alıyor. Bu mineraller ve vitaminler vücut sağlığını destekliyor. Ancak yanlış zamanda tüketildiğinde vücudu zehirliyor.
Sağlıklı beslenmede en çok tavsiye edilen meyveler, vücudun zamanla kaybettiği vitamin ve minerallerini karşılar. Uzmanlar meyvelerin istenilen zamanda tüketilmemesi konusunda ise açıklama yaptı.
Meyveler aç karnına tüketilmeli. Tok karnına tüketilen meyveler kana karışarak zehir olur. Bunun yanı sıra en doğru zaman öğlen ve akşam üstü saatleridir. Sabah ve akşam yatmadan meyve kesinlikle tüketilmemeli.
Vücut hızla meyveleri öğüttüğünden vitamin değerleri yok olur. Meyveler vücutta atık olarak kalır. Muz, avokado ve ananas gibi meyveler kahve ile tüketilince metabolizmayı hızlandırır. Orman meyveleri ise aç karnına tüketilince kan hücre sayısını artırır.