Yüzde yüz bu reçele aşık oluyorsunuz! Baharatlı domates reçeli nasıl yapılır?

Reçel yapımı deyince akla ilk gelen tatlılığı bir kenara bırakma zamanı geldi. Eskilerin en sıklıkla yaptığı baharatların doruk noktasına ulaştığı domates reçeline bayılacaksınız. Kızarmış ekmeğin aşık olduğu bu lezzetin yapımı ortalama 15 dakikanızı alacak. Peki baharatlı domates reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Gurme ve damak zevkine düşkün insanların kahvaltıda aradığı farklı lezzet olan baharatlı domates reçeline yüzde yüz aşık olacaksınız. Yapımı oldukça basit olan bu lezzet kızartılmış ekmeğin de ayrılmaz bir parçasıdır. İçeriğinde baharatları, yer aldığı domates reçeli, özellikle yaylalarda yapılırdı.

Günümüze ise biraz geç ulaşan tarihi bir lezzet olan domates reçeli, aromatik tadını artıran ise limon kabuğudur. Domates reçeli tarifini bir kenara not almanızı tavsiye ederiz.

BAHARATLI DOMATES REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım kilo çeri domates

3 çay bardağı su

1 adet limon

Yarım adet damla sakızı

Bir su bardağı toz şeker

50 gram rendelenmiş tuzsuz çiğ badem

YAPILIŞI

Bademleri sıcak uyun içine koyun ve bekletin.

O sırada çeri domateslerinin kabuklarını rahat soymak için onları da sıcak suda tutun.

Çeri domateslerinin kabuklarını soyup tencereye su ile beraber koyun.

Üzerine şekeri damla sakızını koyun.

Daha sonra 2 tane karanfil atıp limonu rendeleyin.

Kaynamanın son aşamalarında bademleri de ilave edin.

15 dakika hepsini bir arada kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltı sofralarının çıldırtan lezzeti! Yumurtalı patates kızartması nasıl yapılır?