AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Gurme ve damak zevkine düşkün insanların kahvaltıda aradığı farklı lezzet olan baharatlı domates reçeline yüzde yüz aşık olacaksınız. Yapımı oldukça basit olan bu lezzet kızartılmış ekmeğin de ayrılmaz bir parçasıdır. İçeriğinde baharatları, yer aldığı domates reçeli, özellikle yaylalarda yapılırdı.
Günümüze ise biraz geç ulaşan tarihi bir lezzet olan domates reçeli, aromatik tadını artıran ise limon kabuğudur. Domates reçeli tarifini bir kenara not almanızı tavsiye ederiz.
MALZEMELER
Yarım kilo çeri domates
3 çay bardağı su
1 adet limon
Yarım adet damla sakızı
Bir su bardağı toz şeker
50 gram rendelenmiş tuzsuz çiğ badem
YAPILIŞI
Bademleri sıcak uyun içine koyun ve bekletin.
O sırada çeri domateslerinin kabuklarını rahat soymak için onları da sıcak suda tutun.
Çeri domateslerinin kabuklarını soyup tencereye su ile beraber koyun.
Üzerine şekeri damla sakızını koyun.
Daha sonra 2 tane karanfil atıp limonu rendeleyin.
Kaynamanın son aşamalarında bademleri de ilave edin.
15 dakika hepsini bir arada kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Afiyet şifa olsun...