Yumuşak havlu neden sertleşir? İşte eski haline çevirmenin yöntemi…

Yeni havlu satın almak isteyen birçok insan, yumuşak olmasına da dikkat ediyor. Ayrıca satın alınan söz konusu eşyanın kullanıma ve zamana bağlı olarak sertleştiği görülebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından, ''Yumuşak havlu neden sertleşir?'' sorusu araştırılıyor. Detaylar haberimizde…

Havlu birçok insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Çünkü kurulanmak bir ihtiyaç olarak görülebiliyor. Öte yandan pek çok insanın tercihi yumuşak havludan yana olabiliyor. Bu nedenle zamanla sertleşen havlular, rahatsız edici olarak görülüyor. Bunun sonucunda ise, ''Yumuşak havlu neden sertleşir?'' sorusu araştırılabiliyor. Peki, yumuşak havlu neden sertleşir?

YUMUŞAK HAVLU NEDEN SERTLEŞİR?

Suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum mineralleri, havlu liflerine yapışarak sertleşmesine sebep olabilir. Öte yandan yıkama esnasında deterjanın tam olarak durulanmaması, havlu liflerinde deterjan kalıntılarının birikmesine neden olabilir. Bunun sonucunda ise sertleşme problemi oluşabilir. Ek olarak havluların çok sık yıkanması ya da aşırı kullanılması, liflerin zamanla yıpranmasına ve sertleşmesine sebep olabilir.

ESKİ HALİNE ÇEVİRMENİN YÖNTEMİ

Sertleşen havlu, beyaz sirke yöntemi ile eski haline getirilebilir. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

- Sertleşen havlu çamaşır makinesine yerleştirilir.

- Deterjan bölmesine normal deterjan eklenir.

- Yumuşatıcı bölümüne, yarım su bardağı beyaz sirke ilave edilir.

- Makine çalıştırılır.

- Böylece havlunun yumuşadığı görülebilir.

Not: Havluların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem mevcut havluya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.