Yumuşacık süt lokması tarifi! Püf noktası hamurun kıvamını alması

Süt lokması içi yumuşacık ve çok lezzetli bir tatlı. İrmik ve sütle lezzetlenen süt lokması içerisinde birden fazla malzeme var. İşte süt lokması tarifi...

Süt lokmasını en özel misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Tam kıvamında süt lokması nasıl yapılır? İşte detaylar...

Lokmanın en lezzetli hali sütlü lokmadır. Sütlü lokma tarifi oldukça da pratiktir.

SÜT LOKMASININ MALZEME LİSTESİ

Hamuru için:

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı irmik

1 fiske tuz

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için:

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

3-4 damla limon

Kızartmak için:

Sıvı yağ

LEZİZ SÜT LOKMASININ HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve 15 dakika kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.

Bu sürenin sonunda şerbeti dinlenmeye bırakıyoruz.

Şimdi de sütü ısıttıktan sonra irmiği ekleyip karıştırarak ısıtıyoruz.

Bir süre sonra kıvam almaya başlayan karışımı iyice karıştırıyoruz ve dibinin tutmasını önlüyoruz.

Güzel bir şekilde kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Sonrasında ocağın altını kapatıp soğuması için bekliyoruz.

İyice dinlenen irmik ve süt karışımının içerisine yumurta ve yağı katıyoruz ve güzelce çırpıyoruz.

Bu sayede karışım hem kıvam alıyor hem de homojen bir hale geliyor.

Bu şekilde hazırlanan hamur tam olarak kıvam aldıktan sonra ellerimizi ıslatıyoruz ve koparttığımız parçaları minik toplar şeklinde yuvarlıyoruz.

Geniş ve derin kızartma tavasının ocağa alıyoruz ve içesine yağ ilave ediyoruz.

İleri geri sallayarak ateşin üzerinde ısınmasını sağlıyoruz.

Kızan yağın içerisine hazırladığımız hamurları bırakıyoruz ve güzelce altın sarısı rengini almasını sağlıyoruz.

Hamurların yeteri kadar kızarmayan taraflarını kepçe veya elek yardımıyla çeviriyoruz ve kızartıyoruz.

Tavanının içerisinden aldığımız lokmaları peçete serili bir yayvan tabağın içerisine alıyoruz ve yağının akmasını bekliyoruz. 30 saniye bunun için yeterli olacaktır.

Daha sonra geniş bir tabağa altığımız lokmaların üzerine soğuk şerbeti yedirerek döküyoruz. Bir süre şerbeti çekmesinin bekliyoruz.

Tatlılar artık servise hazır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI

Tatlımızın en önemli püf noktası hamurun yeteri kadar kıvam almasıdır. Hamur çok cıvık veya çok katı olduğu takdirde istenen sonuç alınamayacaktır.

Şerbetleme işlemi sırasında tatlılar mutlaka sıcak, şerbet ise kesinlikle soğuk olmalıdır.

SÜT LOKMA SERVİS ÖNERİSİ

Bu leziz ve pratik tatlının yanında güzel demlenmiş bir bardak çay harika gidecektir. Üzerine de süslemek amacıyla antep fıstığı serpilebilir.

Tatlımızı servis etme aşamasında yanında bir miktar kaymak ile servis edebiliriz. Bu tarifin lezzetini kat be kat artıracaktır.