Gözlemecileri kıskandıran bir tarifle geldik. Patatesli gözleme içerisine kuru maya da katılıyor. Peki kahvaltıda lezzetle tüketeceğiniz gözleme nasıl yapılır?
PATATESLİ GÖZLEME TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için (8 adet)
(Bardak ölçüm 200ml)
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
Orta boy 5-6 afet patates
Sos için;
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kırmızı biber, tuz, kimyon
4 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Hamuru yoğuralım mayalansın.
İç harcı için patatesi haşlayıp ezelim.
Soğanı yağda kavuralım salça ve baharatları ekleyelim karıştıralım suyu ekleyelim karıştıralım.
Ezdiğimiz patatese sosu karıştıralım.
Hamurumuz mayalanınca 8 parçaya bölelim bezeleri 15 dakika üzeri kapalı dinlendirip her birinin içine iç harcımızdan yerleştirip arzuya göre kaşar peyniride ekleyelim kapatalım dikkatli bir şekilde açabildiğimiz kadar ince açıp tavada arkalı önlü pişirelim.
Piştikten sonra üzerine yağ sürelim.
Deneyen herkese afiyet olsun.