Yumuşacık kıvamlı tatlı sultan sarması! Çayın yanına müthiş lezzet çok pratik

Sultan sarması çok nefis bir tatlı. Kakao ile süslenen sultan sarması oldukça da pratik. Peki bu geleneksel lezzetin püf noktaları neler?

Sultan sarması özel günlerde veya misafirler için yapılabilir. Enfes lezzetiyle akıllarda kalan sultan sarması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yumuşacık tadımlı sultan sarması mideyi asla rahatsız etmiyor. Ve kolayca sindirilebiliyor.

SULTAN SARMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker

1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta

1 Türk kahvesi fincanı un

2 dolu yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

50 gr margarin

Üzeri için;

1 paket krem şanti

Krem şanti için 1 su bardağı süt

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.

Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır.

Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi ile kaplanır.

Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir.

Bu şekilde soğumaya bırakılır.

İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır.

Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmekte.

Ardından dilimlenir.

Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır.

Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.

Afiyet olsun.