Yumuşacık kıvamlı bir tatlı! Muhallebili etimek tarifi

Muhallebili etimek tatlısı misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz muazzam bir lezzet. Bu tatlının yapımı ise birkaç aşamadan oluşuyor. Antep fıstığı ie süsleyebileceğiniz muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Çayın yanına ne yapsam diye düşünenler için muhallebili etimek tatlısı lezzetli bir seçenek. Tuzsuz etimekle yapılan tarifte şekeri tencerede kavurmak şart. Peki muhallebili etimek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI İÇİN MALZEMELER

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt (200ml)

Ceviz ya da Antep fıstığı

YAPILIŞI

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın.

Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak şerbeti 10 dakika kadar bekletin.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayın.

Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.

Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın.

Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürün.

Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırın.