Yumuşacık kahvaltılık pişi tarifi! Deneyen memnun, 10 dakikada hazır

Kahvaltılık çıtır pişi tarifi merak ediliyor. Yaş maya ile yapılan bu pişinin püf noktası hamuru dinlendirmek. Peki kahvaltılık pişi nasıl yapılır?

Sabahları lezzetli ve pratik tarif arayanlara harika bir önerimiz var. Pişi... Tüm malzemeler kap içerisinde karıştırılmalı. Asla topaklanma kalmamalı. İşte detaylar...

KAHVALTILIK PİŞİ TARİFİ

Malzeme Listesi

50 g yaş maya

200 ml su

250 ml Süt

35 g toz şeker

15 g tuz

750 g un

200 ml ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.

Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.

Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.

Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.

Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50'şer gr'lık bezeler koparıp şekil verin.

Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.

Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.

*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.