Yumuş yumuş pastane poğaçası tarifi! Kimse evde yaptığınızı anlamayacak! Pastane poğaçasının püf noktası hamurun kulak memesi kıvamını alması

Pastane poğaçası evde yapılanlardan daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Pastane usulü poğaça için hamurun iyice dinlenmesi gerekiyor. Peki yumuşacık ve lezzetli poğaça nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Zeytin, peynir ve kaşarla tüketilebilen pastane poğaçasının adım adım yapılışını sizler için derledik. Peki evde yapılabilen pastane poğaçasının püf noktasında neler var? İşte yanıtı...

İçi yumuşacık olan pastane poğaçasının detaylarında neler var? İşte adım adım yapabileceğiniz nefis tarif...

PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 yumurta (Bir adet yumurtanın sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)

1 paket instant kuru maya

Un (5- ila 5.5 su bardağı)

200 gr. tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Poğaçanın içi için:

100 gr. orta yağlı beyaz peynir

100 gr. lor peyniri

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

Susam ve çörek otu

Pastane poğaçası tarifi

PASTANE USULÜ POĞAÇA NASIL HAZIRLANIYOR?

Öncelikle ılık suyu geniş ve derin bir hamur yoğurma kabının içine alıyoruz.

Yoğurdu, şekeri, tuzu, 1 tam yumurta ile 1 yumurtanın akını ve instant kuru mayayı ilave edip çatal yardımıyla güzelce çırpıyoruz.

Sonra da unun yarısını, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve sıvı yağı ile birleştiriyoruz.

Bu malzemelerin hepsini tamamen karıştırıyoruz ve homojen bir kıvama gelmesini sağlıyoruz.

Ardından kalan unu da elekten geçirerek kontrollü olarak ekliyoruz ve pürüzsüz, ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edine kadar yoğurmaya devam ediyoruz.

Güzelce yoğurduğumuz hamuru iyice toparlıyoruz ve üzerine nemli bir bez örtüyoruz. Bu hamuru oda ısısında yaklaşık olarak 45 dakika kadar bekletiyoruz.

Sonrasında poğaçanın iç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz.

Yeteri kadar dinlenen hamurdan 20 eşit beze bölerek ufak ufak yuvarlıyoruz.

Ardından her bir bezeyi tezgahın üzerine alıyoruz ve avuç içimizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz.

Hamurların ortasını parmak uçlarıyla bastırarak kenarlarına doğru şişkinlik olacak şekilde şekillendiriyoruz.

Hamurların ortasına istediğiniz iç malzemeden ekliyoruz. Tüm hamur parçalarına yetecek kadar iç harcı pay ediyoruz.

Şimdi de hamurları ikiye katlayoruz, tam ortasına oklava yardımı ile bastırıyoruz çünkü pastane poğaçası şeklinde bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Tepsiye aldığımız hamurların üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüyoruz.

Onun da üzerine susam veya çörek otu serpiyoruz. Fırına vermeden önce hamurları bu şekilde yaklaşık 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.

Daha önceden 200 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu sürenin sonunda fırından aldığımız poğaçalarımızı ılık bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun...