Yumurtanın içerisinde bulunan protein bileşeni, insanların uzun süre tok kalmasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra kişilerin günlük protein ihtiyacının da bir kısmının karşılanmasına fayda sağlıyor. İnsan sağlığı açısından oldukça yararlı olan yumurta, yanlış muhafaza edildiğinde çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor.
Yumurtayı muhafaza etmek isteyen birçok insan buzdolabının kapağını tercih ediyor. Fakat bu durum pek çok insan tarafından yapılan yanlışların başında geliyor. Yapılan araştırmalarda, buzdolabının kapağına koyulan yumurtanın daha erken bozulma aşamasına geçtiği gözlemleniyor.
Uzmanlara göre yumurtanın gözenekli yapısı, buzdolabında bulunan tüm tatları ve kokuları içerisine çekiyor. Bu nedenle yumurtanın serin ve kuru yerde muhafaza edilmesinin daha sağlıklı olacağı açıklanıyor.
Günlük hayatın vazgeçilmez besinleri arasında yer alan yumurta, sağlık açısından da oldukça önem teşkil ediyor. Fakat yumurtanın doğru muhafaza edilmesi de bozulmaması açısından önemli oluyor.
Yumurta, oda sıcaklığı derecesinde 2-3 hafta kadar muhafaza edilebilir. Raf ömrünün uzun ve tazeliğinin korunabilmesi için de buzdolabında saklanması önerilir. Fakat buzdolabının kapağında muhafaza etmek yerine, karton kutusu ile beraber en alttaki raflara koyulması öneriliyor. Bu sayede gözenekli yapısı açık olan yumurta, diğer tat ve kokulardan daha az etkilenecektir.