Yumurtayı buzdolabında saklayanlar dikkat! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Yumurta pek çok insan tarafından satın alındığında buzdolabında saklanıyor. Ancak buzdolabında saklanması, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. Çünkü yumurtanın bu şekilde muhafaza edilmesi, bazı istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyor. Detaylar haberimizde…

Yumurta sağlıklı ve lezzetli olduğu için pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ayrıca birçok insan yumurtayı toplu şekilde satın alıyor. Öte yandan neredeyse herkes buzdolabında saklamayı tercih edebiliyor. Ancak yumurtanın buzdolabında muhafaza edilmesi, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor.

YUMURTA BUZDOLABINDA SAKLANIRSA NE OLUR?

Yumurta pek çok kişi tarafından buzdolabının kapak bölmesinde muhafaza edilebiliyor. Fakat yapılan araştırmalarda, buzdolabının kapak bölmesinde açık bir şekilde muhafaza edilen yumurtaların kötü etkilendiği belirtiliyor. Zira bu şekilde bekletilen yumurtanın daha erken bozulacağı belirtiliyor. Bu nedenle yumurtayı buzdolabında saklayanların bu noktada dikkat etmeleri öneriliyor.

Uzmanlara göre, yumurtanın gözenekli yapısından kokular içeriye girebiliyor. Bunun sonucunda ise, buzdolabında açık bir şekilde bekletilen yumurtanın daha erken bozulduğu söyleniyor. Bu sebeple buzdolabının kapağında söz konusu besinin açık bir şekilde saklanması tavsiye edilmiyor.

SAKLAMA TAVSİYESİ

Yumurtanın serin ve kuru bir ortamda saklanması öneriliyor. Öte yandan buzdolabı haricinde farklı bir saklama alanı bulunmuyorsa, raf ömrünün uzamasını sağlayabilmek için kapak bölmesi yerine karton kutusuyla buzdolabının en alt köşesine yerleştirilmesi tavsiye ediliyor.